Στην «αποτυχία» εκλογής Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά την πρώτη ψηφοφορία που έγινε απόψε στη Βουλή των Ελλήνων και στις προοπτικές που διαγράφονται αναφέρονται ανταποκρίσεις από την Αθήνα, που προβάλλονται από αμερικανικά ΜΜΕ.

Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου FOX σημειώνεται ότι «κατά την ψηφοφορία στον πρώτο γύρο των κρίσιμων προεδρικών εκλογών, η κυβέρνηση δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους», υπογραμμίζοντας ότι «η ψηφοφορία πραγματοποιείται εν μέσω αδιέξοδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται, ο «συντηρητικός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στηρίζει για την Προεδρία τον Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ότι «ο κ. Δήμας είναι ο μοναδικός υποψήφιος».

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC αναφέρει ότι «το Κοινοβούλιο απέτυχε να εκλέξει νέο Πρόεδρο στην Ελλάδα κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας», προσθέτοντας ότι αν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ψήφων στις επόμενες δυο ψηφοφορίες, «θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».

Καταγράφοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ αναφέρει ότι «η προσοχή πλέον στρέφεται στη δεύτερη ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου» και «ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα χρειαστεί τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας». Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι «αν αποτύχει και στην τρίτη προσπάθεια, στις 29 Δεκεμβρίου, τότε η Βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξασφάλισε την υποστήριξη 160 βουλευτών στον πρώτο γύρο για την προεδρική εκλογή, απέχοντας πολύ από το ποσοστό της ενισχυμένης πλειοψηφίας που χρειάζεται για να κερδίσει τον τελικό γύρο, αργότερα στο τέλος του τρέχοντος μηνός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης