Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το πρωτόγνωρο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, 10 ημέρες πριν από τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λ. Κανέλλη έξω από το στούντιοΗ πολιτική αντιπαράθεση στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» διεξάγονταν σε υψηλούς τόνους. Σε κάποιο σημείο, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό προς την κυρία Ρ. Δούρου και την αποκάλεσε «νούμερο», όταν εκείνη του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω.

Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε, σηκώθηκε από την καρέκλα και κινήθηκε προς τη μεριά του Κασιδιάρη, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του, στράφηκε προς το μέρος της, της όρμησε και την γρονθοκόπησε. Ο παρουσιαστής είχε σηκωθεί από τη θέση του φωνάζοντας «Όχι, όχι, όχι». Ματαίως ο οικοδεσπότης Γιώργος Παπαδάκης προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

Μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση ταξίδεψε στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την κοινή γνώμη να εκφράζει τηνΗ Ρένια Δούρου έντονη ανησυχία της για το συμβάν, τον πολιτικό κόσμο να καταδικάζει σε όλους τους τόνους την επίθεση και τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να βρίσκουν την καταλληλότερη ευκαιρία να σχολιάσουν δυσμενώς τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, αφού οι βουλευτές έδωσαν τη λαβή, ενώ μερίδιο ευθύνης φέρει σε μεγάλο βαθμό και ο σταθμός, καθώς επέτρεψε τη περίτεχνη σύνθεση του «εκρηκτικού» πάνελ. Μάλιστα, ένας εκ των προσκεκλημένων, ο υποψήφιος με τη ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο zougla radio κατήγγειλε ότι δεν εξαπατήθηκε από την παραγωγή για την παρουσία των υπόλοιπων καλεσμένων στο πλατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χτύπημα στην Λ. ΚανέλληΣύσσωμη η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών, πολιτικά στελέχη, η ΠΟΕΣΥ, Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασαν την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Την ίδια ώρα απλοί πολίτες αναρτούν ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταθέτοντας την δική τους άποψη για το συμβάν.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι τα κανάλια αποκρύπτουν την αλήθεια. «Πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη χτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων. Το δείχνει καθαρά το βίντεο. Αυτό όμως δεν το είδε κανένας, δεν το είδε ούτε η δικαιοσύνη, η οποία ξεκίνησε αυτόφωρη διαδικασία μόνο για τον εκπρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως δεν άκουσε βεβαίως και τις ύβρεις της Λιάνας Κανέλλη ”πουσταριά, φασισταριά” κ.λπ. Για αυτά κύριοι κύριοι Εισαγγελείς δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία;»

Δείτε το video του επεισοδίου

Καταζητείται ο Κασιδιάρης

Αμέσως μετά το περιστατικό, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, έδωσε εντολήO H. Kασιδιάρης για τη σύλληψη του Η. Κασιδιάρη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης,αδίκημα αυτεπαγγέλτως διωκόμενο, που αφορά την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διευκρινίζεται ότι η εντολή για σύλληψη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αφορά την επίθεση του σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Το αδίκημα που αφορά το γρονθοκόπημα, σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Όσον αφορά την επίθεση σε βάρος της Ρένας Δούρου, σε βάρος της οποίας εκσφενδόνισε ένα ποτήρι με νερό, αυτή συνιστά απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, διώκεται κατ’ έγκληση. Σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη κατέθεσε μήνυση η Ρένα Δούρου κι έτσι, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής θα λογοδοτήσει και για αυτό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τη στιγμή που ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχωρούσε από το στούντιο μαινόμενος, βρίζοντας, τραβούσε φωτογραφίες με το κινητό του όσους ήταν εκεί. Όταν μάλιστα, ένας τεχνικός προσπάθησε να τον σταματήσει, τον τράβηξε φωτογραφία και αμέσως τηλεφώνησε και είπε: «Στείλτε 80 άτομα εδώ». Έσπασε μια πόρτα, ενώ δεν πρόλαβαν να τον εγκλωβίσουν οι άνθρωποι που ελέγχουν το πάρκινγκ του χώρου.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αν δεν προβληθεί το βίντεο από την αρχή, θα καταθέσει μήνυση κατά του ΑΝΤ1 και της Λιάνας Κανέλλη.

Ο θείος του Ηλ. Κασιδιάρη στον «Κίτρινο Τύπο»

Άτυχη στιγμή χαρακτήρισε ο θείος του Ηλία Κασιδιάρη, Σωτήρης την επίθεση του ανιψιού του, στην Λιάνα Κανέλλη.

Ο Σωτήρης Κασιδιάρης κάνοντας τηλεφωνική παρέμβαση στην χθεσινή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» ζήτησε να μην στοχοποιείται ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η άτυχη αυτή στιγμή βγαίνει μέσα από την ταλαιπωρία που είχε μέσα από τα άδικα δικαστήρια που περνάει και με την προπαγάνδα της τηλεόρασης ότι έχει διαπράξει ληστεία. Σε μια φασαρία που έγινε μεταξύ φοιτητών και χάθηκε μια ταυτότητα… παρουσιάζεται ως ληστεία».

Σε ερώτηση του κατά πόσο ο ανδρισμός στη Μάνη συνδέεται με το να νομιμοποιείται αυτό το παιδί να μπαίνει σε ένα στούντιο, ως εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος και να πλακώνει δύο γυναίκες στα χαστούκια, απάντησε:

«Ζητάμε εμείς συγνώμη σαν οικογένεια από τις δυο γυναίκες, αλλά η κ. Κανέλλη ζητά συγνώμη για τα π….; Ζητά συγνώμη για το σύστημα που υπηρετεί και σέρνει στα δικαστήρια ένα παιδί που δεν έχει κάνει τίποτα; Η μόνη του πρόθεση είναι να προσφέρει στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ανιψιός του δεν είναι υμνητής του Χίτλερ, αλλά υμνητής της Ελλάδας και πως έχουν δώσει αγώνα κατά των κατακτητών όπως και άλλοι Έλληνες.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την παρέμβασή του επανέλαβε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται παιδιά και οικογένειες. 

Τέλος, ο Σωτήρης Κασιδιάρης δεν σχολίασε την απόφαση του ανιψιού του να κρύβεται από το αυτόφωρο.

Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας

Πρωτοσέλιδο έγινε στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης η είδηση του βίαιου περιστατικού που εκτυλίχθηκε μεταξύ βουλευτών. BBC, Le Monde, Associated Press, Wall Street Journal, Die Welt, Zaman, AFP, Μilliyet αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ για το συμβάν.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press κάνει αναφορά στην επίθεση που δέχτηκαν οι Ρένα Δούρου και η Λιάνα Κανέλλη από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής της τηλεόρασης του ANT1. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης πετάχτηκε από το κάθισμά του και χαστούκισε την Λιάνα Κανέλλη, μέλος του ΚΚΕ, αφού πρώτα είχε ρίξει ένα ποτήρι νερό στην Ρένα Δούρου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» φέρει τίτλο άρθρου «νεοναζί ξυλοδαρμός σε ζωντανή μετάδοση» που επίσης κάνει λόγο για το εκλογικό ποσοστό που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές.

«Νεοναζί υποψήφιος χτυπά δύο γυναίκες υποψήφιες της αριστεράς» αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, η οποία κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ποσοστό που έλαβε το «φασιστικό, νεοναζί κόμμα της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα», ενώ το BBC γράφει: «Βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή καταζητείται για επίθεση».



Τα ηλεκτρονικά μέσα της Βουλγαρίας έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στην ειδησεογραφία για της επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου και για τον ξυλοδαρμό της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης σε στούντιο του «Αντέννα». Η δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ και άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα εδώ μετέδωσαν εκτενή ρεπορτάζ, στα οποία επισήμαιναν την ενεργή καταδίκη του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας στην «άνευ προηγουμένου προκλητική συμπεριφορά του εκπροσώπου της νεοναζιστικής παράταξης», όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

Οι δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη, του Γ. Παπαδάκη και η καταγγελία Παυλόπουλου


(To χτύπημα στο μάτι της δείχνει στην κάμερα η Λιάνα Κανέλλη)

Ο Γ, Παπαδακης έξω από τα ΚΑΠΑ StudiosΓια τον άγριο καβγά που ξέσπασε στην εκπομπή του μίλησε ο Γιώργος Παπαδάκης, λίγα λεπτά προτού αποχωρήσει από το στούντιο του ΑΝΤ1.

«Δεν πρόκειται να φιλοξενήσω ξανά εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής γιατί δεν τίμησαν το χώρο στον οποίο δουλεύω» είπε ο παρουσιαστής, ενώ εξήγησε ότι και ο ίδιος δεν περίμενε ότι θα υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη.

«Θέλω να καταδικάσω τον αντιδημοκρατικό τρόπο αντιπαράθεσης του Ηλία Κασιδιάρη», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις της από το Νέο Κόσμο, στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας της το βράδυ της Πέμπτης, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ηλία Κασιδιάρη αποκαλώντας τον σε ειρωνικό ύφος «ομορφάντρα». «Του εύχομαι να κάνει κορμί κολόνα και να επιδεικνύει τον ανδρισμό του. Να το έχει να το χαίρεται. Τέτοιοι ομορφάντρες κάνουν κακό στη δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε τι πραγματικά είναι η Χρυσή Αυγή». Επίσης, η κ. Κανέλλη τόνισε ότι δεν καταθέσει μήνυση γιατί «δεν καταδέχομαι να καταθέσω μήνυση , γιατί το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτικό».

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Με αυτά τα λόγια σχολίασε το συμβάν το απόγευμα της Πέμπτης η Ρένα Δούρου. «Κάποιοι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Τώρα είναι αργά για ανακοινώσεις. Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντισταθούν».

Ακούστε τις δηλώσεις της κας Δούρου στη zougla.gr

Δηλώσεις λίγα λεπτά μετά το συμβάν:

Οι δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη κατά την έξοδό της από τα στούντιο

Χαρακτηριστικό αποτελεί η καταγγελία του υποψήφιου βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, μιλώντας στο zougla radio, ξεκαθάρισε ότι εξαπατήθηκε από την παραγωγή της εκπομπής, καθώς δεν ήταν ενήμερος για την ακριβή σύνθεση του πάνελ, και ότι είχε ρωτήσει επιμελώς για τη σύνθεση αυτή, δεδομένου ότι αποτελεί προσωπική του θέση να μην εμφανίζεται σε συζητήσεις όπου εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή.


(Περιπολικό έξω από τα στούντιο του ΑΝΤ1)

«Είναι δικαίωμά μου να επιλέγω τους συνομιλητές» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 που προβλέπει το Σύνταγμα και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει πάραυτα και, σε περίπτωση που δεν αποπεμφθεί από τη Χρυσή Αυγή ως εκπρόσωπος Τύπου, θα πρέπει να απαγορευτεί η παρουσία του κόμματος στα ραδιοτηλεοπτικά πάνελ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Παρακολουθήστε τι κατήγγειλε στο zougla radio ο κ. Παυλόπουλος σχετικά με το στήσιμο του πάνελ:

Παρακολουθήστε ολόκληρο το απόσπασμα:

Δείτε το video σε αργή κίνηση:

Το ψυχογράφημα του Η. Κασιδιάρη

Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla radio φιλοξενήθηκε ο γνωστός σε όλους ψυχίατρος, Κλεάνθης Γρίβας, ο οποίος σκιαγράφησε το ψυχολογικό προφίλ του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής.


«Ίσες» αποστάσεις του ΕΣΡ από το συμβάν

Το σημερινό επεισόδιο απασχόλησε τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρίνει σκόπιμο να επισημάνει ότι βιαιοπραγίες και προσβολές της προσωπικότητας σε βάρος πολιτικών προσώπων αναιρούν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου, πολύ περισσότερο όταν πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια εκπομπών από τα ΜΜΕ και δημιουργούν κλίμα που δυσχεραίνει τη νηφάλια και δημοκρατική πορεία προς τις εκλογές.

Κατά το άρθρο 3 της υπ’ αρ. 11895/2012 αποφάσεως των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας, η ΕΡΤ και οι ενημερωτικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης εθνικής περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας έχουν την υποχρέωση να οργανώσουν τρεις τουλάχιστον αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 μετά την ανακήρυξή των από τον Άρειο Πάγο.

Δεν επιβάλλεται η οργάνωση των συζητήσεων με ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων. Επομένως οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να οργανώσουν συζητήσεις με επιμέρους ομάδες των πολιτικών κομμάτων, ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα. Από καμιά διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποκλεισμός από τη συζήτηση οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Η υποχρέωση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών εκπληρώνεται διά της οργανώσεως των συζητήσεων και της κλήσεως των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, ανεξαρτήτως ανταποκρίσεως ή μη αυτών. Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να λάβουν μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων».

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το επεισόδιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, μετά τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με το σημερινό περιστατικό στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1.

Aναλυτικά:

«Επί σειρά ετών οι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών λασπολογούσαν μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Καμμία πρωτοτυπία, λοιπόν, στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ατυχές περιστατικό στην εκπομπή του Παπαδάκη. Πριν αναφερθούμε σε αυτό, ανακοινώνουμε προς τον Ελληνικό Λαό ότι πριν τα ΜΜΕ μας αποκλείσουν, τους αποκλείουμε εμείς. Δεν τους χρειαζόμαστε. Έχουμε στο πλευρό μας μισό εκατομμύριο Έλληνες, οι οποίοι για εμάς έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα φερέφωνα ενός αμαρτωλού καθεστώτος, τα οποία είναι απόλυτα συνένοχα για την χρεωκοπία και το σημερινό κατάντημα του Λαού μας! Εμπάργκο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε όλα τα κανάλια και σε όλες τις εφημερίδες για να φανεί ξεκάθαρα ο αποκλεισμός μας, για να φανεί ξεκάθαρα το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν εις βάρος μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις συνεντεύξεις και παρουσίες των εκπροσώπων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά σύστημα οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ήταν εχθρικοί απέναντί μας και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, όχι αντικειμενικά να πράξουν την αποστολή τους, που είναι η ενημέρωση του Ελληνικού λαού, αλλά να κάνουν προπαγάνδα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως λοιπόν έκαναν επί τόσα χρόνια να μιλούν για εμάς χωρίς εμάς και να μας συκοφαντούν, χωρίς να μας δίνουν το δικαίωμα της απαντήσεως, έτσι ας συνεχίσουν και τώρα, την απάντηση θα την δώσει ο Ελληνικός Λαός στις 17 Ιουνίου 2012.

Σχετικώς με το επεισόδιο στην εκπομπή Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Επισημαίνουμε αυτά που με επιμέλεια όλα τα κανάλια αποκρύπτουν. Πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη χτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων. Το δείχνει καθαρά το βίντεο. Αυτό όμως δεν το είδε κανένας, δεν το είδε ούτε η δικαιοσύνη, η οποία ξεκίνησε αυτόφωρη διαδικασία μόνο για τον εκπρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως δεν άκουσε βεβαίως και τις ύβρεις της Λιάνας Κανέλλη ”πουσταριά, φασισταριά” κ.λπ. Για αυτά κύριοι κύριοι Εισαγγελείς δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει τον αγώνα της για ένα δυνατό εθνικιστικό κίνημα εναντίον όλων και φυσικά εναντίον των ορφανών του Μαρξ, που κυριαρχούν στα κανάλια και παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι προπαγάνδας. Εάν θέλετε να καταδικάσουμε τον συναγωνιστή μας για την πράγματι ατυχή στιγμή, καταδικάστε και εσείς πρώτα τις ύβρεις και την επίθεση της Λιάνας Κανέλλη, αλλιώς δεν είστε τίποτε άλλο από θλιβεροί υποκριτές σε διατεταγμένη υπηρεσία. Άξιος ο μισθός σας! Στις 17 Ιουνίου θα μιλήσει ο λαός και αυτός θα κρίνει».

Καταδικάζει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία. Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας. Τέλος, είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης».

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής

«Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, για την επίθεση του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, κατά των υποψηφίων του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου προειδοποιώντας παράλληλα, ότι πρόκειται για «φασιστοειδή συμπεριφορά που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα».

Σαμαράς: «Φαινόμενα βαθιάς παρακμής»

:«Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής. Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, σε μια στιγμή που η Πατρίδα, μας έχει όλους ανάγκη, να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά κρίση που περνάμε», δήλωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από τη Βέροια.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή.

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ

«Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός «κύριος», εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι. Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλλη και στην κα Δούρου. Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» καταλήγει η ανακοίνωση-δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟκ Φώφης Γεννηματά.

Καταδίκη από τον Πάνο Καμμένο

«Είμαστε όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους νεοναζιστές, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν πλέον και στις τηλεοπτικές κάμερες. Όμως έχουν την ευθύνη κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, εκείνοι που υπουργοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά. Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αντιδρά και πρώτα απ’ όλα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές που υπηρετούν μόνο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη. Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα υπερασπίσουμε τη δημοκρατία και θα υπερασπίσουμε και τους Έλληνες πολίτες που δέχονται μια επίθεση από τους τραπεζίτες , τα όργανά τους και τους υπουργούς τους».

Καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ

«Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά.
«Το φίδι βγήκε από το αυγό του. Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, δεν αποτελεί παρά την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι η συμπαράσταση του κόμματος στους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη.
Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι «η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί». Αναφέρει ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής» και συμπληρώνει ότι «η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει ανυπεράσπιστη».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε όλο το χρονικό

Διαβάστε επίσης:

Νέο επεισόδιο με υποψήφιο της Χρυσής Αυγής

Ψήφισμα για το περιστατικό βίας σε τηλεοπτική εκπομπή

«Η Χρυσή Αυγή αποκαλύφθηκε ότι είναι η Μαύρη Αυγή»

Εισαγγελέας: Να συλληφθεί ο Κασιδιάρης

Ο Κ. Παπούλιας για το επεισόδιο

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πικραμμένου για την επίθεση Κασιδιάρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης