Τις ειλημμένες πλέον αποφάσεις της που αφορούν το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, θα παρουσιάσει η κυβέρνηση την επόμενη Παρασκευή στην Κομισιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώφης Γεννηματά, για την ΕΑΣ προκρίνεται η λύση της διάσπασης με διατήρηση του στρατιωτικού σκέλους για την κάλυψη των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων ενώ το μη στρατιωτικό σκέλος θα εκκαθαρισθεί εν λειτουργία.

Η ελληνική πρόταση όμως αναλυτικά, έχει τους εξής στόχους:

Τη διάσπαση της ΕΑΣ σε δύο μέρη, στρατιωτικό και πολιτικό. Το μεν στρατιωτικό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των σχετικών αμυντικών αναγκών της χώρας ενώ το δεύτερο θα τεθεί υπό εκκαθάριση και ενώ αυτή βρίσκεται σε λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάσπαση όμως προβλέπεται και για την ΕΛΒΟ με σκοπό να διατηρηθεί μόνο το στρατιωτικό σκέλος της το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με το έργο της συντήρησης του στρατιωτικού υλικού ενώ το υπόλοιπο θα περάσει και αυτό σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων προγραμματίζεται η : Διάσπαση της επιχείρησης και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους (για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τη συντήρηση οχημάτων, κ.λπ.). Εκκαθάριση εν λειτουργία του υπολοίπου τμήματος της εταιρείας.

Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ, θα περάσει σε χέρια ιδιωτών στο σύνολό της, ενώ ήδη την πώλησή της έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε επίσης:

Τα σενάρια για τις αμυντικές βιομηχανίες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 21:16

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης