Mιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε εξαιρετικά αισιόδοξος, όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις των αμέσως επόμενων ημερών.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα έχουμε θετική έκβαση όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέοςΣε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή, εξέφρασε αισιοδοξία ότι, από τα μηνύματα που παίρνει από παντού, θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε χιουμοριστικά ότι «μάλιστα αυτά τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν, είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά». Χαρακτηριστική η φράση του ότι «είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή».

Σημείωσε επίσης ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το εάν η αυριανή ψηφοφορία έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ούτως άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει.

Παράλληλα άσκησε κριτική στη ΝΔ σχετικά με τη στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση και των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δική της τροπολογία σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, αναφέροντας σκωπτικά ότι «θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα».

«Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της (ΝΔ) γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος» ανέφερε.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης