«Οι ελληνικές προτάσεις καλύπτουν τις απαιτήσεις των θεσμών για τους δημοσιονομικούς στόχους. Αν η Ευρώπη επιμένει σε μέτρα που δεν μπορούμε να δεχτούμε, η πολιτική ηγεσία πρέπει να αναλάβει το κόστος. Απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις» τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως «δεν είναι στο μυαλό μας η επιλογή να καλέσουμε εκ νέου τον λαό να αποφανθεί», ενώ τόνισε για την περίπτωση που δεν γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός και δεν βρεθεί μια βιώσιμη λύση, ότι «εμείς θα πάρουμε την ευθύνη να πούμε το μεγάλο “όχι”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν έχουμε έντιμο συμβιβασμό εμείς θα αναλάβουμε να πούμε όχι στη συνέχεια μιας καταστροφική πολιτικής για την Ελλάδα» δήλωσε στη συνέχεια.

«Ελλάδα και Αυστρία είναι δύο χώρες με στενές σχέσεις. Θα συνεχίσουμε την παράδοση, θα ενισχύσουμε αυτή τη σχέση, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι χιλιάδες αυστριακοί τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Έχουμε διαφορετικό “μενταλιτέ” αλλά είμαστε κοντά».

Από την πλευρά του ο αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι «Πρέπει να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι τέλος Ιουνίου. Πρέπει να υπάρξει συζήτηση μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν δημιουργήσαμε την οικονομική κρίση εγώ και ο Τσίπρας… Η κρίση δεν προκλήθηκε από συνταξιούχους, εργαζόμενους… Όλοι περιμένουν από εμάς να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες πολιτικής μέσα στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Φάιμαν προσθέτοντας:

«Χρειαζόμαστε τις διαπραγματεύσεις, πρέπει να γίνουν από τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, για να μην έχουμε αυτή την αέναη συζήτηση κάθε μέρα τι θα γίνει με την Ελλάδα. Δεν βλέπω τη λύση μπροστά μου τώρα αλλά έχουμε δυνατότητες».





ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Διαβάστε επίσης: Αυτοψία Φάιμαν στα χωριά SOS, στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας και στον Ευαγγελισμό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης