«Η σημερινή Σύνοδος έπιασε σχεδόν όλο το εύρος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή τύπου από τις Βρυξέλλες μετά την Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως μαζί με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστσιάδη, έθεσαν ενώπιον της Συνόδου τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Τόνισε επίσης, πως στο σχέδιο των συμπερασμάτων, υπήρξε η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου προκειμένου η Ε.Ε. να είναι μέρος της Διάσκεψης της Γενεύης και να λάβει ενεργό μέρος – κάτι που χαρακτήρισε «πολύ σημαντική απόφαση».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «επιβεβαιώσαμε τους βασικούς άξονες της ευρωπαϊκής πολιτικής». Στις εργασίες, ο κ. Τσίπρας τόνισε το τεράστιο βάρος που σηκώνει η Ελλάδα για όλη την Ευρώπη και την ανάγκη η ΕΕ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και συμπλήρωσε ότι εγκρίθηκε το νέο κοινό σχέδιο δράσης το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα με την Επιτροπή σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των μηχανισμών διαχείρισης των μεταναστευικών ροών στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Σημείωσε δε, ότι θα υπάρξει τον πρώτο μήνα άμεση αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας που βρίσκονται στην ενδοχώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα έκτατα μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και των νησιών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε “θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μέτρα τα οποία δεν θέτουν σε κανένα κίνδυνο τους στόχους του προγράμματος και δεν έχουν καμία συνέπεια στους στόχους του 2016, ούτε επηρεάζουν τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2018 και 2019 και πήραμε αυτή την απόφαση”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης