Εξερχόμενος από τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Μια συμφωνία να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σκληρά διλήμματα.

Η συμφωνία είναι δύσκολη όμως αποτρέψαμε τη μεταφορά της δημόσιας υπηρεσίας στο εξωτερικό. αποτρέψαμε την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταφέραμε με τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και χρηματοδότηση για το μεσοδιάστημα. Αποτρέψαμε το σχέδιο για χρηματοπιστωτική ασφυξία. Έχουμε αφήσει σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη. Θα παλέψουμε για επιστροφή στην ανάπτυξη, να κερδίσουμε. Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία».

»H απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης. Γνωρίζαμε από πριν ότι θα είναι μια συμφωνία που η υλοποίησή της θα είναι δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Τα μέτρα θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις. Έχω όμως την εντύπωση ότι η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το αναπτυξιακό πακέτο και η αναδιάρθρωση του χρέους θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές ότι το Grexit είναι παρελθόν.

»Ταυτόχρονα πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίξει την προσπάθεια.

»Δώσαμε την μάχη μέχρι τέλους, έξι μήνες διαπραγματευόμαστε σκληρά.

«Τέλος, θέλω να δώσω μια υπόσχεση: Όσα σκληρά παλεύαμε έξω στην Ευρώπη, τόσο σκληρά πρέπει να παλέψουμε για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα εντός, και την ολιγαρχία που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σημείο που φτάσαμε. Αυτή είναι η υπόσχεση για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει από αύριο» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης