Θλιβερό συμβάν χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη. Κάποιοι έχουν πρόσθετο βάρος για τον θεσμικό ρόλο που είχαν» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ALPHA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στενοχωρημένο αλλά και αποφασισμένο, συγκεκριμένο και επίμονο» τόνισε προσθέτοντας ότι «οι τέως πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων φέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Βλέπουμε πώς φέρονται ο κ. Σημίτης, ο κ. Καραμανλής».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε ότι δεν υπήρξε καμία πρόταση του κ. Παπανδρέου «που δεν λάβαμε σοβαρά υπ’ όψιν και δεν ανταποκριθήκαμε», ενώ επανέλαβε ότι η θέση του «ήταν και είναι στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε σε οποιαδήποτε περιφέρεια».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου να υπάρξει ακεραιότητα και προοπτική για την παράταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δέχεται ένα πλήγμα, γιατί υπάρχει απόπειρα διάσπασης, θα το ξεπεράσει» επεσήμανε.

Όσον αφορά στον στόχο του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, υπογράμμισε την ανάγκη να έχει σταθεροποιητικό ρόλο και «κανείς δεν θα μας εμποδίσει».

«Το ζήτημα των εκλογών δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου αλλά το μεγάλο θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί, αν την απάντηση τη δίνει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το καθοριστικό, γιατί δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αναγκαστικά πάμε σε συνεργασίες. Δεν υπάρχουν επαναληπτικές εκλογές» ανέφερε.

«Έχουμε τεράστια θέματα μπροστά μας και δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Θα ήταν καταστροφικό» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Κλέβει τον Τσίπρα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015, 17:36

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης