Του Φώτη Τριάρχη

Περιμένουμε την ανταπόκριση από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου μέχρι τις παραμονές της τρίτης ψηφοφορίας. Είμαστε ανοικτοί να τα συζητήσουμε όλα» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι Μαξίμου και Χ. Τρικούπη είναι έτοιμοι για υποχωρήσεις προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περιμένουμε μέχρι τον τρίτο γύρο στις 29 Δεκεμβρίου την ανταπόκριση των βουλευτών και κυρίως των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου σε προσέγγιση που συνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με την κρίσιμη διαπραγμάτευση και τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και εμείς είμαστε ανοικτοί να τα συζητήσουμε όλα, γιατί μας ενδιαφέρει εθνικό συμφέρον» είπε μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος. Ενίσχυσε έτσι τα σενάρια ότι κατά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι, συζήτησαν τρόπους απεμπλοκής από το αδιέξοδο, διαβλέποντας ότι δεν εκλέγεται ο Σταύρος Δήμας. Μεταξύ αυτών των σεναρίων είναι η αλλαγή προέδρου μεταξύ δεύτερου και τρίτου γύρου αλλά και ο ορισμός ημερομηνίας εθνικών εκλογών το 2015 – μετά το πρώτο εξάμηνο.

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι δεν φοβόμαστε τις εκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι θεωρεί βλαπτικές τις πρόωρες κάλπες. Είπε προς τους βουλευτές του ότι πρέπει να είναι «σε εκλογική ετοιμότητα, παρότι διατηρούμε ανοικτές όλες τις ελπίδες να επικρατήσει το αίσθημα ευθύνης και η στάση μας παραμένει ίδια και σταθερή συνεργασία». Επανέλαβε δε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα λειτουργήσει ως εγγυητής της σταθερότητας και μετεκλογικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης