Ως την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για να ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται επειγόντως για τις δανειακές υποχρεώσεις στο εξωτερικό και την κάλυψη οικονομικών αναγκών στο εσωτερικό, εμφανίζει η Wall Street Journal το νέο πακέτο των ελληνικών προτάσεων που εστάλη στους πιστωτές.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση φόρων και περικοπές δαπανών. Για τη Wall Street Journal, ενδεχόμενη αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε πτώχευση και έξοδο από το ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χωρίς μια συμφωνία η Αθήνα δεν θα έχει σχεδόν καθόλου χρόνο για να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια για την κάλυψη των πληρωμών του χρέους της που λήγουν στο τέλος του μήνα (δόσεις ΔΝΤ» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η υπομονή του Διοικητική Συμβουλίου της ΕΚΤ εξαντλείται επικίνδυνα, καθώς πολλά από τα μέλη του βλέπουν κωλυσιεργία της Ελλάδας στις συνομιλίες για το πρόγραμμα διάσωσης κατά τους τελευταίους μήνες. Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού οργανισμού Μάριο Ντράγκι έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα θα εξασφαλίζεται όσο υπάρχει ελπίδα για συμφωνία με τους θεσμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης