Σήμερα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ, για τη ζωή, την άνοδο και την πτώση του πρώην ισχυρού άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Πρόκειται για το φιλμ «Welcome to New York» («Καλώς ήρθες στη Νέα Υόρκη») με σκηνοθέτη τον Αμερικανό Έιμπελ Φεράρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες κριτικές, έκαναν λόγο πάντως για μία μέτρια και «επιφανειακή» ταινία η οποία περιορίζεται σε όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά. Οι σεξουαλικές σκηνές, οι οποίες εκτυλίσσονται στα 12 πρώτα λεπτά με πρωταγωνιστή τον Στρος Καν θυμίζουν σύμφωνα με τους κριτικούς «φθηνό πορνό». Το «Welcome to New York» δεν είχε γίνει δεκτό από το φεστιβάλ των Καννών. Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, αιτιολογώντας την απόρριψη, είχαν επικαλεστεί τον «όγκο» των ταινιών που θα προβάλλονταν.

Η δημοσιογράφος Αν Σενκλέρ, πρώην σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν, είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό της για την ταινία.

«Δεν συνηθίζω από τις στήλες αυτές να κοινοποιώ τα προσωπικά μου συναισθήματα. Ομως, καθώς η προσωπικότητα της Σιμόν στην ταινία ‘Καλώς ήλθατε στη Νέα Υόρκη’ υποτίθεται ενσαρκώνει εμένα, θέλω απλώς να εκφράσω εδώ την αηδία μου… Δεν θα κάνω τη χάρη στους κ.κ. Φεράρα και Μάραβαλ (συμπαραγωγός) να προσφύγω στη δικαιοσύνη… Δεν προσφεύγω κατά της βρωμιάς, την φτύνω» ανέφερε η δημοσιογράφος στη γαλλική ιστοσελίδα της Huffington Post.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης