Η σημαντικότερη μουσική βραδιά του καλοκαιριού και μοναδική στιγμή για τους λάτρεις του ιδιαίτερου rock ήχου των Red Ηοt Chili Peppers, εξελίσσεται στην αρένα του ΟΑΚΑ. Χιλιάδες νέοι και λιγότερο νέοι έχουν κατακλύσει το στάδιο για να παρακολουθήσουν την πρώτη συναυλία στην Ελλάδα του αμερικανικού συγκροτήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη συγκροτήματος, ο τραγουδιστής Anthony Kiedis, ο μπασίστας Flea, ο ντράμερ Chad Smith και ο κιθαρίστας Josh Klinghoffer, καλωσορίζουν το ενθουσιώδες ελληνικό κοινό, υποσχόμενοι μία μαγευτική μουσική βραδιά!

Η συναυλία

Με επευφημίες και χειροκροτήματα το κοινό υποδέχθηκε στο stage τους Red Hot Chili Peppers στις 21:45 μ.μ. oι οποίοι άρχισαν την πολυαναμενόμενη συναυλία τους με το τραγούδι «Monarchy of Roses».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Η έναρξη της συναυλίας)

(Monarchy of Roses από τους Red Hot Chili Peppers)


(Η συναυλία ξεκίνησε!)


(Το κοινό είχε από νωρίς γεμίσει την αρένα του ΟΑΚΑ)

(Πλήθος κόσμου στην αρένα του ΟΑΚΑ)

Μετά το εναρκτήριο κομμάτι της συναυλίας τους και πριν περάσουν στο δεύτερο, ο μπασίστας Flea, αφού χαιρέτησε το αθηναϊκό κοινό, παρουσίασε τον ντράμερ του συγκροτήματος Chad Smith. Ο Smith προχώρησε σε ένα μοναδικό σόλο, «προλογίζοντας» το «Dani California» και κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί και να χειροκροτεί ασταμάτητα.

Ήδη από την αρχή, το θέαμα είναι εντυπωσιακό με τα μέλη των Red Hot Chili Peppers τα δίνουν στην κυριολεξία όλα! Από το δεύτερο κιόλας κομμάτι, ο τραγουδιστής Anthony Kiedis έβγαλε τη μπλούζα του, πετώντας την στον κόσμο.

Η συναυλία συνεχίστηκε με το γνωστό και αγαπημένο «Can’t Stop», ενώ πριν το τέταρτο τραγούδι (scar tissue), ο τραγουδιστής, είπε: «Χαιρετούμε την Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στη χώρα σας, είναι γελοίο, αλλά τώρα βρισκόμαστε εδώ, κοντά σας!».

Σε… ανύποπτη χρονική στιγμή, ο Flea, απευθυνόμενος στον τραγουδιστή της μπάντας, είπε: «You are a fucking Greek god», (σ.σ. είσαι ένας Έλληνας Θεός).

Η συναυλία συνεχίζεται με γνωστές επιτυχίες, όπως το «Parallel Universe», το «Hey now» και το «Under the Bridge».

Να σημειωθεί ότι ο ήχος, όπως αναφέρουν οι παρευρισκόμενοι είναι εκπληκτικός και παραπέμπει σε ηχογράφηση μέσα σε στούντιο.

Στο μεταξύ, πανικός επικράτησε περί τις 22:30 όταν ο Anthony επιδόθηκε για μισό περίπου λεπτό σε μοναδικές χορευτικές φιγούρες, συνοδευόμενος από το μπάσο του Flea. Λίγα λεπτά αργότερα ο μπασίστας, απευθυνόμενος στο κοινό είπε: «Είστε ένας υπέροχος και θερμός λαός που μας έχει αγκαλιάσει. Βλέπουμε και ακούμε στην τηλεόραση ότι οι Έλληνες είναι ένας ταλαιπωρημένος λαός, όμως εμείς έχουμε δεχθεί μόνο αγάπη και καλή φιλοξενία από εσάς».

Πέντε λεπτά πριν τις 23:00 το στάδιο σείστηκε για άλλη μία φορά στο άκουσμα της γνωστής επιτυχίας «Californication».

(Californication by Red Hot Chili Peppers)

Περί τις 23:10 χαιρέτησαν το κοινό το οποίο βρισκόταν σε «έκσταση» και ζητούσε επίμονα «encore». Οι θεατές άναψαν καπνογόνα ζητώντας την επιστροφή τους. Μετά από πέντε λεπτά το ροκ συγκρότημα επέστρεψε στη σκηνή. Σε συναυλία τους στη Βουλγαρία το περασμένο Σάββατο, οι Red Hot Chili Peppers έπαιξαν έξι ακόμη κομμάτια κατά τη διάρκεια του «encore».

Το «encore» ήταν η πιο «καυτή» στιγμή της βραδιάς. Ο Flea επιδόθηκε σε ακροβατικά, ενώ ελληνικές σημαίες ανέμιζαν δίπλα στα ηχεία. Ο κιθαρίστας φορούσε μία μπλούζα με την ελληνική σημαία που ανέγραφε «We you Greece».

Η συναυλία ολοκληρώθηκε περίπου στις 23:40.

(Κατάμεστη η αρένα)

(Λίγο πριν ανοίξουν οι πύλες επικρατούσε το… αδιαχώρητο)


(Οι… άτυχοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια βρέθηκαν έξω από το ΟΑΚΑ)

H εμφάνιση των Sunny Side Of the Razor

Τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος άνοιξε λίγο μετά τις 19:00 τo συγκρότημα Sunny Side Of the Razor. Οι Sunny Side Of The Razor είναι το ελληνικό συγκρότημα που επιλέχθηκε από το management των RED HOT CHILI PEPPERS για να προετοιμάσουν το έδαφος για την παρθενική και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του μεγάλου συγκροτήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για το συγκρότημα της γνωστής ηθοποιού Σάννυ Χατζηαργύρη.

(Oι Sunny Side Of The Razor στη σκηνή)


(Oι Sunny Side Of The Razor στη σκηνή)

Στις 20:15 εμφανίστηκαν στο stage οι AAAK (As Able As Kane). Το συγκρότημα «γεννήθηκε» στα τέλη της δεκαετίας των ’80s στο Manchester – που εκείνη την εποχή αναφερόταν παντού ως MADchester – και στη σκηνή του κυριαρχούσαν μπάντες όπως οι Happy Mondays και οι Stone Roses.


(Η εμφάνιση των ΑΑΑΚ)

(Η εμφάνιση των ΑΑΑΚ)

Δείτε το πρώτο βίντεο μέσα από το ΟΑΚΑ:


(Tρύπα στα κάγκελα επί της Σπύρου Λούη, από όπου «κόβουν δρόμο» οι φαν)

Ρεπόρτερ της zougla.gr και του zougla radio βρίσκονται στο στάδιο για να σας μεταφέρουν την καυτή ατμόσφαιρα, με συνεχές ρεπορτάζ.

Καριέρα γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις…


(Από αριστερά: ο κιθαρίστας Josh Klinghoffer, ο μπασίστας Flea, ο ντράμερ Chad Smith, ο τραγουδιστής Anthony Kiedis)

Οι Red Hot Chili Peppers δημιουργήθηκαν στην πόλη των αγγέλων, το Los Angeles, το 1983. Το 1984 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους. Το Blood Sugar Sex Magik ήταν το πρώτο τους άλμπουμ με παγκόσμια απήχηση και πωλήσεις πάνω από 13 εκατομμύρια. Παραγωγός ο Rick Rubin. Με τον ίδιο παραγωγό κυκλοφόρησαν το 1999 το Californication, το πιο επιτυχημένο, εμπορικά, άλμπουμ του συγκροτήματος.

Οι πολύ-πλατινένιοι και πολυ-βραβευμένοι με Grammy Red Hot Chili Peppers είναι ένα από τα πιο πετυχημένα rock συγκροτήματα της ιστορίας. Με πάνω από 70 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, έχουν κερδίσει 7 βραβεία Grammy σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, όπως του Best Album Rock για το “Stadium Arcadium”, του Best Rock Performance By a Duo or Group για το “Dani California”, του Best Rock Song για το “Scar Tissue” και του Best Hard Rock Performance With Vocal για το “Give It Away”.

Τον Απρίλιο του 2012 το συγκρότημα έγινε δεκτό στο πάνθεον του Rock And Roll Hall of Fame.

Ο μοναδικός και χαρακτηριστικός ήχος τους είναι βασισμένος σε ένα συνδυασμό ροκ, πανκ και φανκ. Εκτός από τον ήχο, η εικόνα ολοκληρώνεται και με την έντονη σκηνική τους παρουσία, την οποία εδώ και χρόνια περιμένουμε ανυπόμονα να ζήσουμε ζωντανά.

Ο αστερίσκος-έμβλημα των Red Hot Chili Peppers αντιπροσωπεύει το άπειρο, μια δημιουργική δύναμη χωρίς αρχή, χωρίς τέλος, πάντα σε κίνηση.

Ήρθε η ώρα να βιώσουμε αυτή την ενέργεια από κοντά!


(Μία ανάσα πριν το μουσικό γεγονός της χρονιάς)


(Φίλοι και φαν του ροκ συγκροτήματος αναμένουν την εμφάνισή του)


(Πλήθος κόσμου μπροστά από το stage)


(Το stage)

Kαταγγελία για πλαστά εισιτήρια στη zougla.gr:

Πάρτε μία γεύση από τις προετοιμασίες:


(Αναμονή έξω από το ΟΑΚΑ)


(Οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ)


(Μικροπωλητές έξω από το στάδιο)


(Τα μπλουζάκια με το σήμα της μπάντας)

Πληροφορίες για τους θεατές

Sunny Side Of The RazorΤελευταίες διελεύσεις συρμών από τον σταθμό ΕΙΡΗΝΗ (ΟΑΚΑ) στις 4-9-2012.

Μόνο για σήμερα, Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου η ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε τη ρύθμιση των δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους θεατές της συναυλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι τελευταίες διελεύσεις συρμών από τον σταθμό «Ειρήνη» της γραμμής 1, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
* Από Ειρήνη προς Πειραιά: 23.55, 00.10 και 00.25
* Από Ειρήνη προς Ομόνοια: 00:40
* Από Ειρήνη προς Κηφισιά: 23.53, 00.04, 00.14, 00.26, 00.41 και 00.56

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Νικόλας Αρώνης, Φλώρα Πέτση

Βίντεο-φωτογραφίες: Πέτρος Σοφικήτης
Διαβάστε επίσης:
Kαυτή αρένα στο ΟΑΚΑ, Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης