Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Σπύρος Μερκούρης Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος «Το Σπίτι του ηθοποιού» παρευρέθη στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παράσταση «Ρεμπέτικο Μυστήριο» του Κώστα Φέρρη, παραγωγής του Ιδρύματος «Το Σπίτι Του Ηθοποιού», τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, στον «Μαγεμένο Αυλό» Αμύντα 4, Παγκράτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σπύρος Μερκούρης μίλησε στο zougla.gr και αναφέρθηκε στη σημερινή εποχή και τις ιδιαιτερότητες της και τόνισε την αξία του πολιτισμού.

«H εποχή μας δεν ξεκινάει σήμερα ξεκινάει μερικές δεκαετίες πριν. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα συμβαίνει παγκόσμια. Σήμερα δεν υπάρχει ανθρωπισμός, δεν υπάρχει ψυχή και ρομαντισμός… Είναι διαβρωμένα τα πάντα και ελεγχόμενα…Η Γερμανία μας οδηγεί σε λάθος, ο κόσμος είναι λάθος…

Ο πολιτισμός αναγεννιέται μόνος του δεν καθοδηγείται. Η αναγέννηση θα έρθει. Δεν είναι δυνατόν να μην έρθει…Ο πλούτος της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός. Η δύναμη του πολιτισμού είναι η διάρκεια του και η παραγωγικότητα του γιατί είναι ανθρωποκεντρικός. Και ό,τι κι αν συμβεί ο άνθρωπος πάει μπροστά.. Άρα είμαι αισιόδοξος… Ξέρω ότι θα γίνει κάτι που θα ανοίξει πόρτες παράθυρα ψυχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης