Με μια μαγική – μουσική παράσταση, υπό τους ήχους του αξέχαστου Μάνου Χατζηδάκι, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η Τζίνα Φωτεινοπούλου «ταξίδεψαν» με μελωδίες και τις υπέροχες φωνές τους το κοινό που παραβρέθηκε στην γραφική αυλή του σημείου πολιτισμού Χυτήριο και απόλαυσαν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή κυριακάτικη βραδιά.

Η ζωντανή ορχήστρα που πλαισίωνε τους καλλιτέχνες, με πιάνο, κιθάρα, βιολί, φλάουτο, μαντολίνο, μπουζούκι, μπάσο, κρουστά, ήταν συνταξιδιώτες σε αυτή τη μουσική βραδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα μύθο θα σας πω… – Μία μουσική παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Μάνου Χατζιδάκι», ήταν η παράσταση-ταξίδι στο παζλ των συναισθημάτων.

Οι συνθέσεις και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ενός από τους κορυφαίους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας, ( σ.σ.: την Κυριακή 15 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον θάνατό του), λειτούργησαν ως πηγαίος κώδικας για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, με αποτέλεσμα την διοργάνωση της μουσικής παράστασης.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, με συνοδοιπόρο την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, παίζοντας πιάνο και ακορντεόν εμπνεύστηκε, ενορχήστρωσε και ερμήνευσε αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια και κατέθεσε τη δική του μουσική ταυτότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μύθος», «Ο Κεμάλ», η «Μπαλάντα του Ούρι», «Ένας ευαίσθητος ληστής», «Νανούρισμα», «Μίλησέ μου», «Χάρτινο το φεγγαράκι», ήταν μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν στην μουσική παράσταση.


Μουσικοί:
Δήμος Παπαρούπας, Ιάσονας Μαυρογεώργος, Πολυξένη Μιγγούλη, Ιωάννα Ζιώγα, Παύλος Χαραλάμπους, Βασίλης Πλαγιανός, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Ερμηνεία – Ενορχήστρωση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Φιλική Συμμετοχή : Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Μενέλαος Τζαβέλλας
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ελένη Καραμέρου
Επιμέλεια ήχου και φωτισμών: Παναγιώτης Γιαννέλος / Audio Theasis
Ηχολήπτης: Βασίλης Τζιβελέκης
Graphic Designer: Κυριάκος Ιωάννου
Video manager: Ioanni Peikidis
Φωτογραφίες: Ηλίας Γεωργουλέας
Ιδέα & οργάνωση παραγωγής: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Εκτέλεση παραγωγής: Παύλος Χριστοδούλου

Τοποθεσία:
Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός)

Διαβάστε επίσης:

«Ένα μύθο θα σας πω…», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014, 14:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης