Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις… πελατειακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τις γαλλικές ομάδες.
Μετά τις Μονακό, Σοσό, και Μαρσέιγ στα «θύματα» των «ερυθρόλευκων» προστέθηκε και η Μονπελιέ, την οποία η ομάδα του Πειραιά νίκησε μέσα στο «Μοσόν», μπαίνοντας εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ζαρντίμ επιβλήθηκε την Τετάρτη με επική ανατροπή 2-1 των πρωταθλητών Γαλλίας χάρη σε γκολ του Κώστα Μήτρογλου στις καθυστερήσεις και πανηγύρισε τους πρώτους της βαθμούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 49′ μετά το γκολ του Σαρμπονιέ, όμως στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Τοροσίδη στο 73ο λεπτό, για να έρθει το γκολ του «πιστολέρο» στο τέλος να χαρίσει το σημαντικό «διπλό» στην ομάδα του Ζαρντίμ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δίνουν όρκο νίκης, τον οποίο εν τέλει κράτησαν

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σάλκε πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη μέσα στο Emirateres με 2-0 σκορ επί της Άρσεναλ και τέθηκε επικεφαλής του ομίλου.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς εκπλήξεις παρουσίασε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, με εξαίρεση το γεγονός ότι έδωσε τα… γάντια βασικού στον Κάρολ, αλλάζοντας έτσι την τακτική του να χρησιμοποιεί στα ευρωπαϊκά ματς τον Μέγιερι.

Από εκεί και πέρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Πειραιωτών συνέθεταν οι Μανωλάς και Κοντρέρας, με τους Τοροσίδη (δεξιά) και Χολέμπας (αριστερά) να βρίσκονται στα δύο άκρα της «ερυθρόλευκης» οπισθοφύλακας.

Στο κέντρο, τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μοντέστο και Μανιάτης, με τον Μασάντο να κινείται μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ.


Ο Μοντέστο εν δράσει

Στα αριστερά πήρε θέση ο Γκρέκο, στην αντίθετα πλευρά ξεκίνησε ο Φουστέρ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιμπούρ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μονπελιέ είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, καθώς η ομάδα του Ζαρντίμ έδωσε χώρο στους πρωταθλητές Γαλλίας, προσπαθώντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Πάντως η εστία του Ρόι Κάρολ απειλήθηκε ελάχιστα από τους γηπεδούχους, αφενός γιατί υστερούσαν στην τελική πάσα και αφετέρου διότι οι Κοντρέρας και Μανωλάς είχαν υψώσει… τείχος μπροστά από τα καρέ του Ολυμπιακού.

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους στο 12΄με το σουτ του Μπελχαντά, που πέρασε άουτ. Μετά το πρώτο 20λεπτό ο Ολυμπιακός άρχισε να ισορροπεί κάπως το παιχνίδι και έφτασε μία… ανάσα από το 0-1 στο 24′ με τον Μασάντο όμως να πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία, που προήλθε από πάσα του Γκρέκο.

Στο 42’ οι γηπεδούχοι δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Κάρολ, που ωστόσο ήταν σε ετοιμότητα, εξουδετερώνοντας το σουτ του Σαρμπονιέ. Ο συγκεκριμένος παίκτης πάντως έκανε τελικά τη… ζημιά στους Πειραιώτες με την έναρξη του δεύτερου μέρους.


Οι παίκτες της Μονπελιέ πανηγυρίζουν το γκολ του Σαρμπονιέ

Πιο συγκεκριμένα στο 49’ ο Σαρμπονιέ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Ουτάκα (χρησιμοποίησε το χέρι του), στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ωραίο σουτ,  ανάγκασε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να τη μαζέψει από το βάθος της εστίας του.

Το γκολ που δέχτηκε λειτούργησε ως «ηλεκτροσόκ» για την ομάδα του Ζαρντίμ, η οποία αποφάσισε επιτέλους να αφήσει το παθητικό ρόλο της και να παίξει ποδόσφαιρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα στο 55’΄έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Φουστέρ που βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή των Γάλλων, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ.

Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε ένα δαιμονιώδη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Για να φτάσουμε στο 73ο λεπτό, όταν η πίεση της ελληνικής ομάδας απέδωσε καρπούς και μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Τοροσίδης κατέβασε την μπάλα στην περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας, και με κοντινό σουτ κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό, δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση για τους Πειραιώτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία λεπτά είχαν στριμώξει στα… σχοινιά τους γηπεδούχους, ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ που θα τους χάριζε την πρώτη τους νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.


O Mήτρογλου πανηγυρίζει ξέφρενα το γκολ του που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό

Όπερ εγένετο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Μήτρογλου. Ο Έλληνας διεθνής φορ, που είχε περάσει στο 70′ στο παιχνίδι, αντικαθιστώντας τον τραυματία Τζιμπούρ, με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Αμπντούν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γάλλων και έβαλε την υπογραφή του στην επική ανατροπή του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο νεαρός Λυκογιάννης, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 88′ στη θέση του Φουστέρ.

Κίτρινες κάρτες: 54′ Ίλτον, 72′ Καμαρά / 28′ Φουστέρ, 53′ Χολέμπας

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Πιονιέ, Σταμπουλί, Γιανγκά-Μπιβά, Χίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί, Καμπεγιά, Μουνιέ (62′ Εστράδα), Μπελχαντά, Ουτάκα, Σαρμπονιέ (69′ Καμαρά).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Γκρέκο (60′ Αμπντούν), Φουστέρ, Τζιμπούρ (70′ Μήτρογλου).

Το γκολ της Μονπελιέ:

To γκολ του Τοροσίδη:

Το γκολ του Μήτρογλου

Η βαθμολογία 

1. Σάλκε 7 (6-3)
2. Άρσεναλ 6 (5-4)
3. Ολυμπιακός 3 (4-6)
4. Μονπελιέ 1 (4-6)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης