Τη δεύτερη νίκη της στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας πανηγύρισε η Ελλάδα, επικρατώντας 82-70 των Φιλιππίνων σε παιχνίδι για τον Β’ όμιλο. Κορυφαίος για την «επίσημη αγαπημένη» ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 25 πόντους.

Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε το παιχνίδι με τον ίδιο ενθουσιασμό που έδειξε στο ματς με τη Σενεγάλη, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και έκανε σαφές ότι είναι το «αφεντικό». Η «επίσημη αγαπημένη» χτύπησε τους Φιλιππινέζους στη ρακέτα και με ηγέτη τον Ζήση, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους στο ξεκίνημα, βρέθηκε με διαφορά δέκα πόντων στο τέλος της περιόδου (20-10).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε πολύ. Οι Φιλιππίνες προσπάθησαν να βρουν πόντους από τη γραμμή του τριπόντου, έχοντας κακά ποσοστά, ενώ η Ελλάδα είχε ένα μίνι-μπλοκάρισμα στον παραγωγικό τομέα, σκοράροντας ωστόσο 17 πόντους. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική πέτυχε μόλις ένα τρίποντο, το οποίο προήλθε από προσπάθεια του Βασιλειάδη.

Η διαφορά των δέκα πόντων διατηρήθηκε σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του τρίτο δεκαλέπτου. Ο Μπλάτσε για τις Φιλιππίνες ήταν ότι πιο αξιόπιστο, καθώς ο ΝΒΑερ με ένα προσωπικό 7-0 σερί έφερε την ομάδα του στο -10 (46-36), όμως η απάντηση της Ελλάδας ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο Έλληνας φόργουορντ μέχρι το 30’ είχε πετύχει 16 πόντους και μαζί με τους συμπαίκτες του κατάφεραν να κρατήσουν σε απόσταση τους Ασιάτες με το ιδιαίτερο στιλ μπάσκετ.

Στον επίλογο, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έδειξε την απαιτούμενη υπομονή και έλεγξε τον αγώνα με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι με την λήξη του αγώνα απειλήθηκε… σύρραξη, αφού στην τελευταία επίθεση οι διεθνείς έδειξαν πως δεν θα εκδηλώσουν επίθεση, όμως ο Καϊμακόγλου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων! Έτσι, οι Φιλιππινέζοι εκνευρίστηκαν, ωστόσο η παρεξήγηση λύθηκε μετά την επέμβαση των ψυχραιμότερων!

Τα δεκάλεπτα:
20-10, 37-27, 58-45, 82-70.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12, Ζήσης 8, Βασιλειάδης 6, Καλάθης 9, Παπανικολάου 9, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 5, Αντετοκούνμπο 3, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 25.

Φιλιππίνες (Ρέγες): Άλαπαγκ 3, Τενόριο 3, Τσαν 3, Γουίλιαμ 5, Ντέιβιντ 2, Ντε Οκάμπο 2, Νόργουντ 5, Μπλατς 21, Φαχάρδο 7, Νταλιστάν 5, Αγκουιλάρ 2, Πίνγκρις 7.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης