Κατώτερο των προσδοκιών αποδείχθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) στο «Καραϊσκάκη» την Κυριακή, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα πολύ κακό ποιοτικά ματς, που πρόσφερε ελάχιστες συγκινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι», που ούτως ή άλλως έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο, έφτασαν τους 70 βαθμούς, ενώ στην αντίπερα όχθη ο «δικέφαλος» του Βορρά έπιασε στη δεύτερη θέση τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος αύριο δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο του Φαλήρου βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση από τη σουίτα που είχαν παραχωρήσει οι Πειραιώτες στους Θεσσαλονικείς. Επίσης στο Καραϊσκάκη βρέθηκε και ο Γάλλος πρώην αστέρας του διεθνούς ποδοσφαίρου, Ερίκ Καντονά, ο οποίος είναι στη χώρα μας για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με τα παραδοσιακά ντέρμπι.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά δραστήριοι στο πρώτο 20λεπτο και πίεσαν τους παίκτες του Γιώργου Δώνη, όμως με εξαίρεση το σουτ του Βλαχοδήμου στο 10΄, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιτάνζ, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις.

Μετά τα μέσα του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και μάλιστα έχασε καλή ευκαιρία στο 23΄, όταν το σουτ του Καμαρά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μέγερι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 35΄, όμως και πάλι η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 40΄ ο Ολυμπιακός έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ιτάνζ να αποκρούει αρχικά το φάουλ του Χολέμπας και στη συνέχεια την κεφαλιά του Τζιμπούρ να καταλήγει άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μία «φλύαρη» υπεροχή και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις.

Είχε μάλιστα κάποια καλά σουτ με τους Κάτσε, Ολίσε και Λόρενς, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στο γκολ. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 68΄ με σουτ του Μασάντο από το ύψος της περιοχής που απέκρουσε με τα πόδια ο Ιτάνζ.

Το τελευταίο 20λεπτο δεν επιφύλαξε… συγκινήσεις, με τους Θεσσαλονικείς να οπισθοχωρούν και να κρατούν μάλλον άνετα το 0-0, υποχρεώνοντας τους πρωταθλητές στην πρώτη φετινή «λευκή» ισοπαλία τους, αλλά και στην πρώτη εντός έδρας ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 65΄ ο Σιδηρόπουλος, μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή, απέβαλε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ τον Γιώργο Δώνη, επειδή κλώτσησε με δύναμη μία μπάλα.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι με τη λήξη του αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους για τη μέτρια απόδοση τους και την λευκή ισοπαλία που παραχώρησαν στους Θεσσαλονικείς.

Κίτρινες: Σίλντενφελντ, Βούκιτς, Καμαρά

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγερι, Μανιάτης, Μασάντο (70΄ Φουστέρ), Παπάζογλου, Φέισα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (60΄ Φετφατζίδης), Χολέμπας, Μανωλάς, Αμπντούν (80΄ Μήτρογλου)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης (73΄ Φωτάκης), Λίνο, Λόρενς, Κάτσε, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Ολίσε (77΄ Βούκιτς), Καμαρά (+90΄ Ρομπέρ)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης