Οι Γερμανοί έκαναν σπουδαία προσπάθεια, έχασαν παιχνίδια στον πόντο και τελικά δεν κατάφεραν να προκριθούν στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ. Ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι αποχωρεί, όμως, με ψηλά το κεφάλι και ένα ολόκληρο γήπεδο να τον χειροκροτά.

Ο NBAer επέστρεψε το φετινό καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα της χώρας του, προκειμένου να γράψει τον επίλογο στην καριέρα του με την Εθνική ομάδα επί γερμανικού εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τον αποκλεισμό της Γερμανίας, ο Νοβίτσκι πρόλαβε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης να ξεπεράσει τον Νίκο Γκάλη και να βρεθεί στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ στην ιστορία του Ευρωμπάσκετ.

Κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του MVP στο Παγκόσμιο του 2002 και στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Οι Γερμανοί δεν θα μπορούσαν να μην τον ευγνωμονούν για την προσφορά του και το χειροκρότημα, με το οποίο τον «αποχαιρέτησαν» ήταν συγκλονιστικό, όπως άλλωστε και οι αντιδράσεις του μεγάλου Γερμανού.

Η Γερμανία δεν τα κατάφερε, αποκλείστηκε κι ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι είπε «αντίο» στην Εθνική του με δάκρυα στα μάτια…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών που έχει βγάλει η Ευρώπη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δημιούργησε γενιές φιλάθλων και αθλητών που ασχολήθηκαν με το μπάσκετ γιατί ήθελαν να του μοιάσουν.
 


Επιμέλεια:Ελένη Λούμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης