Η Ατλέτικο απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι έχει βρει το… κουμπί της Μπαρτσελόνα, καθώς για δεύτερη φορά την απέκλεισε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους «μπλαουγκράνα» πάντως να διαμαρτύρονται δικαίως για το καταφανέστατο πέναλτι που δεν τους σφυριξε ο Νικόλα Ριτσόλι στις καθυστερήσεις (σ.σ.: δόθηκε φάουλ αν και ο Γοδίν έκανε χέρι μέσα στην περιοχή)

Πιο συγκεκριμένα, οι «ροχιμπλάνκος» επιβλήθηκαν με 2-0 των «μπλαουγκράνα» και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την προημιτελική φαση είχαν πετύχει εκτός έδρας γκολ (σ.σ.: είχε χάσει με 2-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκριζμάν στο 36′ έβαλε σε θέση οδηγού στο σκορ τους Μαδριλένους, ενώ ο ίδιος έγραψε το τελικό 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 88΄. Όπως προαναφέραμε οι Καταλανοί θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και να στείλουν το ματς στην παράταση αν φυσικά ο κορυφαίος Ιταλός ρέφερι δεν έκανε αυτό το ολέθριο σφάλμα με το πέναλτι που δεν έδωσε στο συγκρότημα του Ενρίκε.

Το «παζλ» των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ συμπλήρωσε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στη Λισαβόνα απέναντι στην Μπενφίκα, παίρνοντας το εισιτήριο σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 από τον πρώτο αγώνα.

Οι «αετοί» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου (ανέτοιμος) και με τον Ανδρέα Σάμαρη στον πάγκο σε όλο το 90λεπτο, προηγήθηκαν στο 27΄ με τον Ραούλ Χιμένες, αλλά οι Βαυαροί «απάντησαν» γρήγορα με τον Βιδάλ (38΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον του παιχνιδιού έπαψε να υφίσταται οριστικά από το 52ο λεπτό, όταν ο Μίλερ έδωσε προβάδισμα στη Μπάγερν και ταυτόχρονα την έστειλε στους ημιτελικούς. Οι «αετοί» πάντως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 76΄ με τον Ταλίσκα και «αποχαιρέτησαν» τη διοργάνωση με «ψηλά το κεφάλι».

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-0


Γκολ:
36, 88′ πεν. Γκριζμάν

Ατλέτικο (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας Ερνάντεθ, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Καράσκο (74΄ Πάρτεϊ), Φερνάντες (90+3΄ Σάβιτς), Γκριζμάν (90΄ Κορέα).

Μπαρτσελόνα (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (64΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Πικέ, Μασεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64΄ Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Μπενφίκα-Μπάγερν 2-2


Γκολ:
29′ Χιμένες, 75′ Ταλίσκα- 38′ Βιντάλ, 52′ Μίλερ

Μπενφίκα (Ρουϊ Βιτόρια): Έντερσον, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λίντελοφ, Ελισέου (88΄ Γιόβιτς), Φέισα, Σάντσες, Σάλβιο (68΄ Ταλίσκα), Καρσελά, Πίτσι (58΄ Γκουέδες), Χιμένες

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Αλκάνταρα, Ριμπερί (90΄+2 Γκέτσε), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Λαμ, Αλόνσο (90΄ Μπερνάτ), Βιδάλ, Μίλερ (84΄ Λεβαντόφσκι), Αλάμπα, Κίμιχ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης