Μία ανατροπή επική, ανεπανάληπτη, που όμοιά της δεν έχει συμβεί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο πέτυχε η Μπαρτσελόνα, η οποία κατάφερε με τον πλέον «χιτσκοκικό» και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο να ανατρέψει το εις βάρος της 4-0 στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου» με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ενρίκε, πετυχαίνοντας τρία γκολ από το 88′ και μετά, συνέτριψε με 6-1 τους Παριζιάνους, «κλέβοντας» στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης, το οποίο νόμιζαν ότι είχαν στο… τσεπάκι τους οι Παριζιάνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι με το γκολ του Καβάνι (είχε δοκάρι νωρίτερα) πίστεψαν ότι είχαν γείρει ολοκληρωτικά την πλάστιγγα της πρόκρισης προς το μέρος τους, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τους διαστημικούς «μπλαουγκράνα» που απέδειξαν για ακόμη μία φορά πόσο τεράστια ομάδα και ότι η φανέλα τους ζυγίζει… τόνους.


Iδανικά ξεκίνησε το ματς για τους Καταλανούς καθώς μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Σουάρες, παίρνοντας αυτοπεποίθηση στο δύσκολο έργο τους για τη μεγάλη ανατροπή.

Στο 40ο λεπτό η ομάδα του Ενρίκε έκανε το 2-0 μετά το αυτογκόλ του Κουρζάουα, ενώ στο 50′ ο Λιονέλ Μέσι με πέναλτι αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, κάνοντας τους φίλους της να ελπίζουν ότι η ανατροπή είναι προ των πυλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο Καβάνι, που είχε δοκάρι νωρίτερα, μείωσε σε 3-1 στο 62′ και πλέον η Μπαρτσελόνα αναζητούσε ένα… θαύμα καθώς έπρεπε να πετύχει για να προκριθει ακόμη τρία γκολ. Όταν μιλάμε όμως για την Μπάρτσα γίνονται και… θαύματα.

Δύο γκολ του Νεϊμάρ στο 88′ με εκτέλεση φάουλ και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν την Μπαρτσελόνα μία ανάσα από την πρόκριση ή για να ακριβολογούμε ένα γκολ από μία επική ανατροπή,η οποία εν τέλει ολοκληρώθηκε στα… χασομέρια του ματς με το τέρμα-buzzer beater του Σέρχι Ρομπέρτο, το οποίο σήκωσε όλη τη Βαρκελώνη, και όχι μόνο, στο πόδι!

Μπαρτσελόνα-Παρί 6-1

Γκολ: 3′ Σουάρες, 40′ αυτ. Κουρζάουα, 50′ πεν. Μέσι, 88′, 90+1′ πεν. Νειμάρ – 62′ Kαβάνι

Κίτρινες: Ματουιντί (Παρί), Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Καβάνι (Παρί)

Δοκάρια: 52′ Καβάνι (Παρί)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ράκιτιτς (84΄ Αντρέ Γκόμες), Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια (76΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Ουμτιτί

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Ουνάι Έμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Λούκας (55΄ Ντι Μαρία), Καβάνι, Μουνιέ, Ματουϊντί, Κουρζάβα, Ντράξλερ (75΄ Οριέ), Ραμπιό

Προκρίθηκε με… ντόρτια η Ντόρτμουντ
 
Στο άλλο παιχνίδι, που φυσικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μετά το ποδοσφαιρικό θαύμα της Μπαρτσελόνα, η Ντόρτμουντ με χατ-τρικ (4′, 61′, 85′) του Ομπαμεγιάνγκ και ένα γκολ του Πούλισιτς (59′) έκανε περίπατο με 4-0 απέναντι στην Μπενφίκα, που είδε ότι το υπέρ της 1-0 του πρώτου ματς δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση.

Ντόρτμουντ-Μπενφίκα 4-0


Γκολ:
4′, 61′, 85′ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ), 59′ Πούλισιτς (Nτόρτμουντ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάστρο, Ντεμπελέ, Πίστσεκ – Σάμαρης

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Μπάρτρα, Παπασταθόπουλος (88΄ Γκίντερ), Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Πίστσεκ, Κάστρο, Ντουρμ, Ντεμπελέ (81΄ Καγκάβα), Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ (86΄ Σούρλε).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Έντερσον, Σεμέδο, Λουιζάο, Λίντελοφ, Ελισέου, Αλμέιδα, Σάμαρης (74΄ Ζίβκοβιτς), Πίτσι, Τσέρβι (82΄ Χιμένες), Σάλβιο (64΄ Σάλβιο), Μήτρογλου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης