Ο Ολυμπιακός έχασε με το βαρύ 82-66 από την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» σε παιχνίδι για την 8η αγωνιστική του Top-16 και πλέον έχει δύσκολο έργο σε ότι αφορά την υπόθεση-πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Χάκετ με 16, ενώ 12 σμείωσε ο Πρίντεζης. Για την Μπαρτσελόνα 16 πέτυχε ο Περπέρογλου, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Τζόι Ντόρσεϊ με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έμεινε στις τρεις νίκες και χρειάζεται να κάνει δύο νίκες παραπάνω από την Μπαρτσελόνα για να καταφέρει να πάρει το… εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, καθώς βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Σπανούλη να σκοράρει 6 πόντους με διεισδύσεις, ενώ από την άλλη η Μπαρτσελόνα προτίμησε το ποστ παιχνίδι με την μπάλα να περνά στον Τόμιτς πολλές φορές και τον Κροάτη να φθείρει με φάουλ τον Μιλουτίνοφ, αλλά να μην έχει το εύκολο σκορ. Ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάντερ να σκοράρουν προηγήθηκε 10-3, ενώ η Μπαρτσελόνα μείωσε με τρίποντο του Ναβάρο, στο οποίο απάντησε άμεσα ο Πρίντεζης. Οι Καταλανοί με ποστάρισμα του Σατοράνσκι στον Σπανούλη και βολές του Περπέρογλου μείωσαν σε 13-10, όμως η ομάδα του Σφαρόπουλου επανήλθε στο +6 (16-10) με βολή του Χάντερ και καλάθι του Πρίντεζη. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι Καταλανοί πέτυχαν επί μέρους σκορ 9-3 και ισοφάρισαν 19-19 στο 10’.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε για πρώτη φορά 22-19 με τρίποντο του Ρίμπας, όμως ο Αγρβάνης απάντησε άμεσα και ισοφάρισε 22-22. Στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ στο σκοράρισμα και ενδεικτικό είναι ότι εντός πεδιάς είχε μόλις ένα εύστοχο σουτ από την προσπάθεια του Σπανούλη. Από την άλλη, οι Καταλανοί συνέχισαν να περνούν τη μπάλα στη ρακέτα, όπου οι Ντόρσεϊ και Σάμουελς σημάδεψαν τον Αγραβάνη και σκόραραν έξι πόντους (30-25). Η επιθετική δυσκολία του Ολυμπιακού δεν λύθηκε, την ώρα που η Μπαρτσελόνα χτύπησε την άμυνα των Πειραιωτών κυρίως από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Ένα coast to coast του Αρόγιο έφερε τους Καταλανούς για πρώτη φορά στο +9 (37-28), ενώ μετά τον αιφνιδιασμό από τον Σπανούλη, ο Περπέρογλου με τρίποντο «έγραψε» το 40-30. Το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τους «ερυθρόλευκους», αφού ένα καλάθι του Σατοράνσκι και ένα τρίποντο του Ναβάρο διαμόρφωσαν το 45-31.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εφιαλτικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα πέντε λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν στον επιθετικό τομέα μόλις δυο καλάθια από τους Μιλουτίνοφ που γρήγορα έκανε τέσσερα φάουλ και τον Χάντερ, την ώρα που οι Καταλανοί έκαναν ότι ήθελαν στην επίθεση. Μάζεψαν επιθετικά ριμπάουντ, σκόραραν από μέση απόσταση, ενώ οι «μαχαριές» ήρθαν με εύστοχα σουτ έξω από την γραμμή του τριπόντου από τους Περπέρογλου (δύο) και Όλεσον. Έτσι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προηγήθηκε (58-35). Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε διαγωνισμό τριπόντων μέχρι το 64-41, ενώ όλοι οι πόντοι του Ολυμπιακού ήρθαν από τον Χάκετ που ξύπνησε αργά και σκόραρε στην περίοδο 14 πόντους. Η Μπαρτσα στη συνέχεια πέρασε και πάλι τη μπάλα στο ζωγραφιστό και τάισε τον Ντόρσεϊ. Έτσι, στο 30’ διαμορφώθηκε το 71-47, το οποίο έδωσε πρόωρο τέλος στο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον επίλογο ο Ολυμπιακός μείωσε με σερί 5-0 από το γκολ-φάουλ του Αγραβάνη και το κάρφωμα του Παπαπέτρου σε 71-52. Η διαφορά παρέμενει στα επίπεδα των είκοσι πόντων διαφοράς (77-57) με ενέργεια του Παπαπέτρου, ενώ ακολούθησε ένα μίνι σερί από τους Πρίντεζη και Όντομ (77-61). Ο Περπέρογλου με λει απ σημείωσε το 79-61, με τον Στρόμπερι να μειώνει στους 15 (79-64) με σουτ τριών πόντων. Τα βήματα του Παπαπέτρου και το άστοχο τρίποντο του Στρόμπερι ψαλίδισαν τις ελπίδες του Ολυμπιακού να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 12 πόντους. Με ένα λεπτό να απομένει στο ρολόι μέχρι τη λήξη η κατοχή ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού, όμως το σουτ του Αθηναίου βρήκε σίδερο. Ο Ναβάρο με την εμπειρία του πήρε φάουλ από τον Τζόνσον-Οντομ και πέτυχε μία βολή διαμορφώνοντας το τελικό 82-66.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-31, 71-47, 82-66.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ):
Ντόελμαν, Ντόρσεϊ 12, Ρίμπας 6 (1), Ναβάρο 13 (2), Σατοράνσκι 14 (2), Βεζένκοφ, Έρικσον, Σάμιουελς 11, Όλεσον 5 (1), Αρόγιο 2, Περπέρογλου 16 (3), Τόμιτς 3.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):
Τζόνσον-Όντομ 3, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 11, Στρόμπερι 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 12 (1), Αγραβάνης 9 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 16 (2), Παπανικολάου 1, Αθηναίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης