Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, το τζάμπολ της οποίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00 (COSMOTE Sports 4) στο ΣΕΦ.
Οι Πειραιώτες έκαναν break με το… καλημέρα στους εφετινούς τελικούς της Α1 μπάσκετ των ανδρών και, όπως είναι φυσικό, θέλουν σήμερα να πετύχουν το 2-0, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, την ώρα που οι «πράσινοι» αναζητούν αντίδραση για να ξαναφέρουν το πλεονέκτημα έδρας στη δική τους πλευρά.
Το κλίμα στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» είναι πολύ καλό, μετά το «διπλό» της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Πάντως, άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού έχουν χαμηλά το κεφάλι και συμφωνούν ότι οι τελικοί έχουν ακόμη πολλά… ψωμιά και πως τίποτα δεν έχει κριθεί.
Άλλωστε, για να έχει αξία το break στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για την ομάδα του Πειραιά θα πρέπει απόψε να κερδίσει στο ΣΕΦ, γεγονός που, αν συμβεί, θα αποτελεί σημάδι τίτλου, καθώς μόλις μία φορά στα 25 προηγούμενα χρόνια έχει ανατραπεί 2-0 στους τελικούς, έστω και με τους ίδιους τους «ερυθρόλευκους» θύματα το 2002 απέναντι στην ΑΕΚ.
Στο σημερινό παιχνίδι ο Σφαιρόπουλος, ο οποίος είδε την ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι να είναι άριστη τακτικά και να βγάζει ψυχή στο παρκέ, περιμένει την αγωνιστική αφύπνιση των Σπανούλη και Πρίντεζη που είχαν συνολικά 6 πόντους με 1/11 σουτ την Κυριακή.
Εκτός από τους μακροχρόνια απόντες ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα έχει όλα τα υπόλοιπα όπλα στη… φαρέτρα του και ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα καταφέρει να κάνει το 2-0 σε ένα παιχνίδι όπου η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ απηύθυνε έκκληση τον κόσμο που θα κατακλύσει το ΣΕΦ να έχει κόσμια συμπεριφορά για να μην πληγεί η προσπάθεια της ομάδας.
Κι αυτό γιατί στις τάξεις του Ολυμπιακού θεωρούν πως ίσως οι «πράσινοι» βρουν την παραμικρή αφορμή

για να φύγουν από το γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίπερα όχθη, εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το κλίμα στο «τριφύλλι» μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των τελικών της Α1.
Στην ομάδα του Πασκουάλ υπήρξε έντονη απογοήτευση και προβληματισμός για την ήττα —και κυρίως για τον τρόπο που ήρθε αυτή- από τον αιώνιο αντίπαλό της, που έκανε πιο δύσκολη την υπόθεση-τίτλος για τους «πράσινους».
Πάντως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι αποφασισμένοι να διορθώσουν το λάθος τους με ένα διπλό στο ΣΕΦ, προκειμένου να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας και να αποκτήσουν εκ νέου τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.
Βέβαια, για να καταφέρουν να φύγουν με τη νίκη από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι «πράσινοι» γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να επαναλάβουν την κακή εμφάνιση του πρώτου ματς, στο οποίο είχαν τραγικά ποσοστά (24/37 βολές, 13/32 δίποντα, 5/29 τρίποντα) και μόλις 8 ασίστ.
Ο Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ως εκ τούτου έχει την ευκαιρία να παρατάξει την ομάδα του στο ΣΕΦ με την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

Διαιτητές του δεύτερου τελικού θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Μάνος και Ανδρικόπουλος, ενώ το τρίτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (19.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης