Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει και τη νέα σεζόν στη Euroleague εμφανίστηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου, στην καθιερωμένη συνάντησή του με δημοσιογράφους την επομένη των ημιτελικών σε ένα Final-4.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής διαχώρισε το «τριφύλλι» από τη συμπεριφορά του «ισχυρού άνδρα» της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τόνισε ότι όλοι επιθυμούν την παραμονή του «τριφυλλιού» στη διοργάνωση, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει κάποια ένδειξη πως η ομάδα δεν θα είναι παρούσα σ’ αυτή και την επόμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την διαμάχη ανάμεσα στη Euroleague και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Μπερτομέου είπε: «Στην Euroleague υπάρχουν 11 ομάδες με μόνιμα συμβόλαια και μια από αυτές είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς μιλάμε με τον Παναθηναϊκό για τη νέα σεζόν, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Υπάρχουν κάποιες δικαστικές διαδικασίες με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, η συμπεριφορά του οποίου, όμως, είναι μεμονωμένη.

Ο Παναθηναϊκός είναι μέλος της Euroleague. Θέλουμε τον Παναθηναϊκό στην Euroleague. Όλες οι ομάδες θέλουν τον Παναθηναϊκό στην Euroleague, αλλά απορρίπτουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του.

Αν θέλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να συζητήσει μαζί μας, είμαστε εδώ για να τον ακούσουμε. Εμείς θέλουμε να επικεντρωθούμε στις ομάδες και εμείς δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει την επόμενη χρονιά στην Euroleague».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τη ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλει κάποια ομάδα για να αποχωρήσει από τη διοργάνωση, ο Ισπανός διευκρίνισε: «Δεν είναι θέμα συμβολαίου. Υπάρχει μια συμφωνία διάρκειας 10 ετών, όχι με μένα, με την IMG ή με την Euroleague, αλλά με τις 11 ομάδες.

Υπάρχει μια εσωτερική συμφωνία και, αν κάποιος θέλει να αποχωρήσει, πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό. Και αν δεν πληρώσει αυτό το ποσό, θα οδηγηθούμε στα δικαστήρια και δεν θα μπορεί να παίξει κάπου αλλού. Αυτό είναι θεωρητικό σενάριο, γιατί επαναλαμβάνω πως δεν έχουμε κάποια ένδειξη ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αγωνιστεί στην Euroleague.

Εμείς μιλάμε για τα γεγονότα και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Έχουμε μόνο με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έκανε αυτές τις δηλώσεις για φυγή της ομάδας από την Euroleague.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Μάνος Παπαδόπουλος, είναι εδώ στο Βελιγράδι μαζί με τον γιο του και παρακολουθεί το φάιναλ φορ.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έκανε μια δήλωση διαφορετική από τις προηγούμενες του ιδιοκτήτη της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι 100% ομάδα Euroleague. Οι ομάδες είναι ελεύθερες να αποφασίσουν. Αυτή η ελευθερία χαρακτηρίζει και τη σχέση μας με τις ομάδες όσον αφορά τη FIBA. Αλλά εν κατακλείδι, δεν βλέπουμε τον Παναθηναϊκό εκτός Euroleague».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης