Στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί Πανευρωπαϊκή εκδήλωση με θέμα την φιλική επικοινωνία όλων των Ευρωπαίων Πολιτών με τίτλο: «EUROPE on the IONOSPHERE» («Η Ευρώπη στην Ιονόσφαιρα») και με κεντρικό μήνυμα, «Let s Get Closer» («Ας έρθουμε πιο κοντά»).

Αυτό θα επιτευχθεί με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση ασυρμάτων βραχέων κυμάτων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικές πλατείες των Πρωτευουσών των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσω της Ιονόσφαιρας και ειδικών κεραιών, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετέχοντες στην εκδήλωση και από τον ειδικά  διαμορφωμένο χώρο, μαθητές – φοιτητές – πολίτες, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, επικοινωνώντας με όλες τις προαναφερόμενες πλατείες και αντίστοιχες ομάδες ατόμων όλων των Ευρωπαϊκών Κρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια επικοινωνιών εκτάκτων
αναγκών, από ειδικούς επιστήμονες και αδειούχους ραδιοερασιτέχνες.

Το σημείο όπου θα εγκατασταθεί ο Ελληνικός ασύρματος κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα,
είναι η πλατεία Συντάγματος και θα στεγαστεί στην ειδική κατασκευή που επιμελήθηκε η σχολή Αρχιτεκτόνων –  Μηχανικών του ΕΜΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Στηρίζεται δε, από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα καθώς και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με συμμετοχή φοιτητών από την σχ. Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς και με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών από την σχολή Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών.

Η πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης καθώς και η συμμετοχή, θα είναι ελεύθερη για τον κόσμο. Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποτελεί Ελληνική Πρωτοβουλία.

Το zougla.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και θα την μεταδώσει ζωντανά (10.30 το πρωί της Παρασκευής).

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης