Σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα πέτυχε ο Έλληνας καρδιοχειρουργός Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης στο Baylor University Medical Centerστο Ντάλας.

Η πρώτη τεχνητή καρδιά είναι γεγονός και δημιουργεί τεράστιες ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς που αναμένουν αγωνιωδώς το ιδανικό μόσχευμα για μεταμόσχευση αλλά και σε εκείνους που η μεταμόσχευση απέτυχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνητή καρδιά είναι ένα φορητό μηχάνημα και τροφοδοτεί με αίμα όλο το σώμα, όταν και τα δύο μέρη της καρδιάς πάσχουν και ο ασθενής αδυνατεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Ο Θέμης Χαμογεωργάκης που κατάγεται από το Γεράνι του Ρεθύμνου, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Αμερική και με την ιατρική του ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση μεταμόσχευσης τεχνητής καρδιάς στις 29 Φεβρουαρίου.

Εβδομάδες πριν την επέμβαση είχε αφαιρεθεί από τον 52χρονο ασθενή η φυσική του καρδιά που είχε σοβαρή βλάβη και αντικαταστάθηκε με την τεχνητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ασθενής δήλωσε ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Είναι ήδη 25 χρόνια με τη σύζυγό του και θα είναι μαζί και τα επόμενα 25 χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης