Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τελικών κλινικών δοκιμών ενός νέου φαρμάκου (BAF312) για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση, τα οποία παρουσίασε η φαρμακευτική ελβετική εταιρεία Novartis το Σαββατοκύριακο, σε ευρωπαϊκό νευρολογικό συνέδριο για τη νόσο στο Λονδίνο.

Το φάρμακο δοκιμάσθηκε σε ασθενείς με δευτερογενή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, που είναι μια δύσκολα αντιμετωπίσιμη μορφή της νόσου, καθώς οι ασθενείς εμφανίζουν προοδευτική επιδείνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το BAF312 μείωσε κατά 21% τον κίνδυνο επιδείνωσης μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σε σχέση με το ψευδοφάρμακο (πλασέμπο), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η μείωση του κινδύνου ήταν ακόμη μεγαλύτερη σε βάθος εξαμήνου.

Η κλινική δοκιμή φάσης 3 περιλάμβανε 1.651 ασθενείς σε 31 χώρες με μέση ηλικία 48 ετών. Η Novartis υπολογίζει ότι θα είναι έτοιμη να ζητήσει άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου μέσα στο 2019.

Μια άλλη ελβετική φαρμακοβιομηχανία, η Roche, έχει εμφανίσει επίσης ένα νέο φάρμακο, το Ocrevus, το οποίο απευθύνεται σε ασθενείς με άλλες μορφές της νόσου, την υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα και την πρωτοπαθή προϊούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης