Ένα στα πέντε ζευγάρια στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας «Κυβέλη», 90 εκατομμύρια ζευγάρια σε παγκόσμια κλίμακα αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τεκνοποίησης. Το 85% αυτών δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια. Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για τη συντριπτική πλειονότητα των ατόμων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τεκνοποίησης στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Ελλάδα αριθμεί πάνω από 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας, τα οποία έχουν υποβληθεί μία φορά -κατά μέσο όρο- στη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ωστόσο το πρόβλημα της τεκνοποίησης μπορεί σήμερα να αντιμετωπιστεί με τη συντήρηση της γονιμότητας και την πρόληψη.

«Στην παρούσα στιγμή η συντριπτική πλειονότητα των ζευγαριών που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας θα καταφέρει να αποκτήσει παιδί με την εφαρμογή των σύγχρονων ιατρικών μεθόδων. Επιπλέον σήμερα έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολία σύλληψης αλλά και να την προλάβουμε συντηρώντας ωάρια, σπερματοζωάρια ή έμβρυα, τόσο για ιατρικούς λόγους, όσο και για την προφύλαξη της γονιμότητας από την επίπτωση της νόσου. Επίσης, οι εξελίξεις της γενετικής επιτρέπουν τον έλεγχο των εμβρύων για σοβαρά κληρονομικά νοσήματα και μπορούν να εξασφαλίσουν τη γέννηση υγιών παιδιών», ανέφερε ο μαιευτήρας γυναικολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab, Νίκος Χριστοφορίδης.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης