Νάσος Πουλακίδας
Η είδηση συγκλόνισε όλο τον κόσμο της ναυτιλίας την περασμένη εβδομάδα. Οικονομικός αξιωματικός από την Άνδρο αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε την ανεργία!..   Ήταν μόλις 31 χρόνων και καταγόταν από το ναυτικό νησί της Άνδρου το οποίο βύθισε στο πένθος.
Η ανεργία που σαρώνει τη νεολαία σε όλα τα επίπεδα, μετά το καλοκαίρι, αναμένεται να κάνει θραύση και στον χώρο της ναυτιλίας. Δυστυχώς τα πράγματα δε πάνε καθόλου καλά και θα πρέπει ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης να «τρέξει»  τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις του. Η ακτοπλοΐα θα βρεθεί στο κόκκινο, υπάρχει κίνδυνος να μην εκτελεστούν άγονες γραμμές, πλοία να δέσουν και η νησιωτική Ελλάδα να περάσει δύσκολες στιγμές.
Οι ναυτικοί μας θα υποστούν τις συνέπειες και το ΓΕΝΕ – δυστυχώς – θα αυξήσει τους καταλόγους του. Από  σήμερα κιόλας Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, πλοιοκτήτες  και ΥΕΝ να ξεκινήσουν τον διάλογο προς όφελος όλων. Αφού αρχές Ιουλίου και οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν δεδουλευμένα μηνών σε ναυτικούς, φαντασθείτε τι θα γίνει σε λίγους μήνες από τώρα.
Σκεφθείτε πως θα αποπληρωθούν οι εκτελέσεις δρομολογίων σε άγονες γραμμές όταν τα κρατικά ταμεία είναι σχεδόν άδεια ακόμη και για τα φάρμακα ασφαλισμένων και συνταξιούχων… Ο «πόλεμος» ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών τελείωσε ( μάλλον για ανακωχή πρόκειται) την τελευταία ημέρα του Ιουνίου και αφού είχε ταλαιπωρηθεί ο κόσμος για περίπου τρεις εβδομάδες.
Η αυτοκτονία του 31χρονου ναυτικού να είναι η τελευταία και να γίνει «οδηγός» για τις αποφάσεις του υπουργού, των γραμματέων του υπουργείου, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος αλλά και των συνδικαλιστών των ναυτεργατικών σωματείων. Μόνο με συναίνεση και το καθαρό μυαλό όλων θα βαδίσει μπροστά η ναυτιλία μας, ίσως το πιο υγιές κομμάτι της εθνικής μας οικονομίας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης