Σε συγχώνευση προχωρούν σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο Νορβηγικός Νηογνώμονας DNV και ο Γερμανικός Νηογνώμονας Germanischer Lloyd, όπως αναφέρει και  το TheSeaNation.

«Η συγχώνευση στηρίζεται σε μια ισχυρή στρατηγική λογική και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της αυξανόμενης παγκοσμιοποίησης, τις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές και στην ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη. Οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από την αυξημένη προσφορά υπηρεσιών σε ένα από τα πυκνότερα δίκτυα», δήλωσε προ ολίγου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου DNV, Henrik O. Madsen, ο οποίος θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της συνδυασμένης νέας εταιρείας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του GL, Erik van der Noordaa, δήλωσε ότι: «Η συγχώνευση με την DNV υποστηρίζει τον μακροπρόθεσμο στόχο μας, να αναγνωριζόμαστε ως μια από τις πιο σεβαστές συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως».
Με τον «συνδυασμό» των δύο διεθνών οργανισμών, η νέα εταιρεία θα είναι ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους τεχνικούς παρόχους παγκοσμίως , με τεχνολογική εμπειρία και ισχυρές δυνατότητες για καινοτομία.
Με περισσότερους από 17.000 υπαλλήλους και ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο γραφείων, ο Όμιλος DNV GL καλείται να καλύψει τον αυξημνέο διεθνή ανταγωνισμό και να εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα τις ανάγκες των πελατών του. Η νέα εταιρεία, στην οποία ο Νορβηγικός Νηογνώμονας DNV θα συμμετέχει με ποσοστό 63.5 % και ο Γερμανικός Νηογνώμονας Germanischer Lloyd με 36.5 %, έχει κύκλο εργασιών περίπου 2,5 δις ευρώ και θα έχει έδρα τη Νορβηγία.
“Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια καλή στρατηγική κίνηση. Οι δύο εταιρείες έχουν ένα κοινό σύνολο αξιών και συμπληρωματικές δυνάμεις. Και οι δύο έχουν ισχυρά εμπορικά σήματα και σταθερές θέσεις στην αγορά, καθώς και μια αξιόλογη φήμη για την υψηλή ποιότητα και ισχυρή ακεραιότητα. Υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ του DNV και του GL τόσο το 1999/2000 και το 2006 για στενότερη συνεργασία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που το χρονοδιάγραμμα φαίνεται τώρα να είναι σωστό », δήλωσε ο Leif-Arne Langøy, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του DNV.
Ο Όμιλος DNV GL θα ενισχύσει την παρουσία του σε διάφορους τομείς εξειδίκευσης, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου τομέα σε όλη την αλυσίδα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Όμιλος θα είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην επαλήθευση του αγωγού και των υπηρεσιών της ακεραιότητας του ενεργητικού, καθώς και στην πιστοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Επιπλέον, θα είναι ένας ισχυρός παίκτης στην μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και στον έλεγχο και στην πιστοποίηση υπηρεσιών. Προκειμένου να ενισχύσει τις υπηρεσίες του ο νέος Όμιλος θα εστιάσει στην καινοτομία και στο R&D.
Ο Όμιλος DNV GL θα λειτουργήσει στους επιχειρηματικούς τομείς της Ναυτιλίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενέργειας και Business Assurance. Η ναυτιλιακή επιχειρηματική μονάδα θα εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας, διατηρώντας τη δέσμευσή της στον Νορβηγικό ναυτιλιακό κλάδο. Ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου θα εδρεύει στο Høvik, , ο ενεργειακός τομέας, ενέργεια στο Arnhem, και ο τομέας Business Assurance στο Μιλάνο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης