ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σήμερα το πρωί, σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΣΚ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Μ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΑΡΗ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

«Αυτός ο χώρος ήταν χαβούζα δηλαδή χωματερή, ο εύκολος τόπος εναπόθεσης διάφορων σκουπιδιών από το 1964. Πενήντα χρόνια ρύπαινε την περιοχή. Θα γινόταν – λέει – σχολείο. Βρήκαν ένα τοιχίο σε βάθος δέκα μέτρων και έμεινε έτσι. Συνεννοήθηκα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία,  καλύψαμε όπως προβλεπόταν με ένα ειδικό πανί το τείχος, το επιχωματώσαμε με περισσότερα από χίλια πεντακόσια κυβικά χώμα και διαμορφώνουμε τις επόμενες ημέρες, ένα όμορφο παρκάκι με καθόλου τσιμέντο και μια όμορφη παιδική χαρά για τα παιδιά μας. Ο Πειραιάς φεύγει από την παραίτησή του. Ένα έργο που κάποτε θα κόστιζε ένα εκατομμύριο ευρώ στον Πειραϊκό λαό, σήμερα δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ. Γίνεται με τις προσπάθειες των εργαζομένων στον Πειραιά και ας είναι 50 ετών και πάνω. Εργάζονται με πάθος γιατί αγαπούν τον Πειραιά. Υπάρχει μια ισχυρή συμμαχία που μας ενώνει: Δημοτική Αρχή – Εργαζόμενοι – Δημότες. Μια συμμαχία που κανείς δεν μπορεί να διασπάσει.»

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ  

«Χθες, στη Δημοτική μας Πινακοθήκη είχαμε μια πολύ όμορφη βραδιά. Να συγχαρώ την κα Λάτση που μαζί με την ΜΚΟ που έχει,  διοργάνωσε τη βραδιά, για να τιμήσουμε έναν πολύ μεγάλο Πειραιώτη, τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Στις 11 και 12 Οκτωβρίου γιορτάζουμε το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Τραγουδιού, στο σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου. 

Στις 22 Οκτωβρίου, λόγω του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό μας Θέατρο.

Στις 4 Οκτωβρίου γίνονται τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Νέο Φάληρο. Εκεί θα φιλοξενηθούν περίπου 150 παιδιά  Φτιάξαμε δύο καινούργιες παιδικές χαρές. Φυτέψαμε εκατοντάδες δέντρα, θάμνους και λουλούδια.»

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ BOWLING

«Χθες, άρχισε να επαναλειτουργεί, με υψηλές προδιαγραφές, το bowling του Πειραιά, το bowling της Αθήνας, το bowling της Ελλάδος. Η λάμψη του bowling υπάρχει. Μετά από επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και τέσσερις διαγωνισμούς, μπήκε μέσα σημαντικός και ισχυρός επενδυτής, επένδυσε πολλά χρήματα και προσφέρει υπηρεσίες σε όλο τον Πειραϊκό λαό και σε όλους τους επισκέπτες του.»

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

«Το γεγονός ότι τα δημοτικά τέλη δεν αυξάνονται για 10η σχεδόν συνεχή χρονιά είναι ουσιαστικά μια έμμεση μείωση. Επειδή η μέση ελληνική οικογένεια έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ και η ανεργία έχει αυξηθεί, παίρνουμε τρία μέτρα κοινωνικής στόχευσης.

1ον : σε όποια οικογένεια είναι άνεργοι και οι δύο γονείς πέραν του τριμήνου, απαλλάσσονται εντελώς από τα δημοτικά τέλη, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ.

2ον : Εξομοιώνουμε τις τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες οι οποίες έχουν 50% μείωση στα ανταποδοτικά τέλη  και

3ον : μειώνουμε κατά 50% τα τέλη για τις νέες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν στον Πειραιά και οι οποίες θα αναπτύσσονται έως 100τμ ή αν είναι μεγαλύτερες για τα πρώτα 100τμ. Είναι τρία μέτρα σημαντικής κοινωνικής στόχευσης, που δίνουν ορισμένα κίνητρα για τους επιχειρηματίες ή δίνουν μια ανάσα στους φτωχότερους συμπολίτες μας. Θα ήμουν ευτυχής, αν θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά με αυτά χρηματοδοτούν και την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης και τους μισθούς των άλλων υπαλλήλων.»

Σε ερώτηση ακροάτριας, γιατί δεν έχει γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένα ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάψει να είναι ένα όργανο έκδοσης ψηφισμάτων. Είναι ένα όργανο παραγωγής πολιτικής και αποφάσεων σε αυτά που του αρμόζει. Στα Δημοτικά Συμβούλια, ο πλέον καταγγελτικός λόγος για την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής ήταν ο λόγος του Δημάρχου. Αυτήν την ώρα υπάρχει ένας αιφνιδιασμός. Ενοχλεί ορισμένους το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπερέβη τις αιτιάσεις και τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη Χρυσή Αυγή. Τους αιφνιδίασε. Ξεπέρασε τις προσδοκίες του μέσου Έλληνα δημοκράτη πολίτη. Είναι το μεγάλο επίτευγμα. Ας το ακολουθήσουν. Γιατί είναι ντροπή να ακούω διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να λένε αν αυτό που συνέβη είναι στα όρια της συνταγματικότητας ή εκτός. Αν έπρεπε πρώτα να αρθεί η ασυλία, αν έπρεπε πρώτα να τους ενημερώσουν. Είναι ντροπή. Ίσως είναι εθισμένοι από τον τρόπο που υπερασπίστηκαν τη «17 Νοέμβρη»  και τις διάφορες δράσεις, δηλαδή φόνους της «17 Νοέμβρη» και τους διάφορους φονιάδες της «17 Νοέμβρη». Μην ξύνουν τις πληγές. Πρωταγωνιστήσαμε και πρωτοστατήσαμε. Όταν πήγαν να κάνουν την κατάληψη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου για τη διανομή τροφίμων, η αριστερά αρνήθηκε να συναινέσει σε επέμβαση των ΜΑΤ για να τους απομακρύνει.»

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  

«Η ανάπλαση της παραλιακής λεωφόρου είναι το μεγαλύτερο δημοτικό έργο. Περιλαμβάνει τον εξωραϊσμό των όψεων, την ανάπλαση της Τρούμπας και την ανάπλαση μέχρι το Πασαλιμάνι και το  Πανεπιστήμιο. Εάν κανείς συνδέσει αυτό το έργο και με τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο των παλαιών γραμμών που αφορούν και στη Αγία Σοφία, τότε το έργο γίνεται ακόμη σημαντικότερο. Είναι πολύ μεγάλο έργο. Ο Πειραιάς σε ένα μήνα θα είναι ένα εργοτάξιο. Τα έργα ανάπλασης μεταφράζονται σε εξήντα εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ.»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Είναι θλιβερή παρακμιακή εξέλιξη μιας παράταξης, η οποία ενώ θέλει να έχει κομματικό «καπέλο» το ΣΥΡΙΖΑ, υπολείπεται  σε ποσοστά του ίδιου του κομματικού φορέα. Είναι παρακμή. Όσο είχαμε τη Δημοτική Αστυνομία, εγώ τους εμπόδιζα. Τώρα είναι δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας. Το παραεμπόριο περνάει στην Ελληνική Αστυνομία. Ως Δήμαρχος το καταγγέλλω.»

ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ 

«Αν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, θα το ανακοινώσω στην ώρα του και στον κόσμο που πρέπει. Ας αφήσω τους άλλους να ψάχνουν να βρουν υποψήφιο Δήμαρχο.»

Ακροατής ζήτησε από τον κ. Μιχαλολιάκο να ενισχύσει οικονομικά τους βετεράνους του Εθνικού, όπως το έκανε και με τους βετεράνους του Ολυμπιακού. Ο Δήμαρχος απάντησε:

«Έχουμε ενισχύσει τους βετεράνους του Εθνικού και θα τους ξαναενισχύσουμε. Είχαμε ένα πολύ πιεστικό αίτημα από τους βετεράνους του Ολυμπιακού και ανταποκριθήκαμε γιατί γνωρίζαμε τις πραγματικές ανάγκες.»

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ

Σε παρατήρηση ακροατή ότι ο Δήμαρχος έχει κάνει πολλά, όπως η μίσθωση για την επαναλειτουργία  του Μπόουλιγκ, η απελευθέρωση των πλαζ για να τις επισκέπτονται όλοι, οι συναυλίες στις παραλίες,  πρέπει όμως να γίνουν κι άλλα, αλλά υπάρχει ισχυρή αντίδραση από ορισμένους,  που δεν έχουν καταλάβει που ζούμε, ο Δήμαρχος Πειραιά επισήμανε:

 

«Αυτή η ισχυρή αντίδραση των μεμονωμένων ατόμων μας ενισχύει τη δύναμη. Σε αυτό το οικόπεδο (Μαρίας Χατζηκυριακού και Κανάρη), που κάνουμε παιδική χαρά και πάρκο, σε αυτή τη χαβούζα, ήρθε αυτός που έδειρε τους εργαζόμενους για να το καταγγείλει και στην Αστυνομία. Αυτός ο «Συριζίτης», ονόματι Μαρσέιγ. Έπρεπε να μείνει χαβούζα. Είναι απίστευτοι αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά το μεγαλείο της δημοκρατίας είναι ότι δεν του κάναμε μήνυση. Είναι η ανεκτικότητα απέναντι σε εκείνους που υπονομεύουν την ίδια τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών. Να μη νομίζουν όμως, ότι δεν έχει και τη δύναμη να υπερασπίσει τον εαυτό της, όταν απειλείται. Το απέδειξε και η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς με τη διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

 

«Διαμαρτύρονται, ότι τους χαρακτηρίσαμε εκπροσώπους συμφερόντων. Τα συμφέροντα δεν είναι κατ΄ ανάγκην οικονομικά με την έννοια της ανταλλαγής. Αν κάποιος θέλει μια παραλία να είναι σε πέντε παραβατικούς και όχι στο σύνολο των πολιτών, τότε υπερασπίζεται τα συμφέροντα μιας παρέας. Η Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια θα είναι οι καλύτερες, οι καθαρότερες παραλίες του λεκανοπεδίου Αττικής, ελεύθερες για όλους». 

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΑ

«Υπάρχουν ορισμένες αρμοδιότητες, οι οποίες ανοήτως προβλέπονται από το νομοθέτη να είναι στην Περιφέρεια όπως π.χ. οι νησίδες των λεωφορειοδρόμων κ.λ.π. οι οποίες είχαν μείνει εγκαταλελειμμένες για δύο χρόνια. Ξεράθηκαν, κάηκαν, γιατί τσακώνονταν οι διάφοροι ανταγωνιστές, και περίμεναν απόφαση δικαστηρίου. Τώρα, που προέκυψε μειοδότης, καθαρίστηκαν. Αλλά είναι καιρός να επικρατήσει η λογική. Αυτοί οι πόροι να διανεμηθούν στους δήμους και οι δήμοι να έχουν την ευθύνη για όλα όσα βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια».

«ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ

«Άμεσα θα μπει «τελεία και παύλα» στην  κατάληψη του Στρατοπέδου Παπαδογιωργή. Θα πάρουν επιστολή από το δικηγόρο τους να συναινέσουν εντός δεκαπέντε ημερών, αλλιώς το λόγο έχουν οι δυνάμεις της Δημοκρατίας, δηλαδή η Αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέως και ό, τι προβλέπεται. Ο χώρος αυτός ανήκει στον Πειραϊκό λαό και στους επισκέπτες».

 

«Τα Καμίνια τα έχω στην καρδιά μου, είναι από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδος, από τα πιο αυθεντικά. Χθες περάσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την απαλλοτρίωση της πλατείας Αιτωλοακαρνανίας. Θα είναι τεράστιο και υπέροχο πάρκο».     

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Σε παρατήρηση ακροατή ότι με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας τα πεζοδρόμια, ιδιαίτερα στο κέντρο, έχουν καταληφθεί από δίκυκλα, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:

«Θα έχω εντός των ημερών μια συνάντηση με το Διευθυντή της Αστυνομίας στον Πειραιά για να έχουμε λύσεις. Ήταν πλήγμα η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Είχαμε κάνει πολύ μεγάλο έργο».

ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ Β. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

«Χθες τελείωσε και το τελευταίο «κομμάτι» της γραφειοκρατίας για το νεοκλασικό κτήριο της Βασιλέως Γεωργίου και Βούλγαρη. Μας ήρθε η έγκριση, από την αποκεντρωμένη Γραμματεία Διοίκησης, ότι όλα έγιναν νόμιμα για το διαγωνισμό. Μετά απ΄ αυτήν την εξέλιξη,  υπογράφεται το συμφωνητικό και εγκαθίσταται ο εργολάβος. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα σε λιγότερο από ένα χρόνο να είναι έτοιμο, αυτό το στολίδι του Πειραιά».

ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΤΗΣ Β. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σε πρόταση ακροατή να τοποθετηθούν παγκάκια στην ανηφόρα της Βασιλέως Γεωργίου, για να ξαποσταίνουν οι ηλικιωμένοι, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Έχει μερικά στην αρχή της ανηφόρας, θα βάλουμε και πιο πάνω. Να γιατί είναι χρήσιμη αυτή η επικοινωνία. Γιατί οι υπηρεσίες δεν μου το πρότειναν, ούτε οι συνεργάτες μου, ούτε η αντιπολίτευση. Την παρακαλώ να προτείνει και δεν προτείνει τίποτα. Αυτή η μοναδική συμμαχία που υπάρχει μεταξύ Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής – Εργαζομένων και Δημοτών προωθεί λύσεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

«Χθες είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το πιλοτικό πρόγραμμα, με το οποίο θα αλλάξουμε το φωτισμό μόνοι μας με τα συνεργεία του Δήμου.  Μέσα στο 2014 θα ολοκληρωθεί η αλλαγή όλου του φωτισμού στον Πειραιά, ώστε να φωτίζεται πολύ περισσότερο η πόλη  και να κοστίζει πολύ λιγότερο». 

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Ακόμη και γι΄ αυτό το υπέροχο έργο της Χαριλάου Τρικούπη της φύτευσης της νησίδας, μας κατήγγειλε η κ. Σταθάκη. Θα τον αλλάξουμε τον Πειραιά. Θα του ξαναδώσουμε την ομορφιά, τη λάμψη, την αίγλη, την αρχοντιά που είχε. Ο Πειραιάς θα γίνει ο πιλότος ανάπτυξης όλης της χώρας. Δεν μας κωλύουν τα εμπόδια που θα μας βάζουν.  Είναι αστεία. Τους προκαλώ. Τώρα που θα γίνει το έργο στην Πειραιώς, στο πρώην εργοστάσιο ΗΒΗ, να καλέσουν το λαό και αν είναι παραπάνω από 4-5 άτομα, εγώ θα παραιτηθώ. Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη. Γι΄αυτό και δεν μπορούν να βρουν υποψήφιο Δήμαρχο».   

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης