Η εικόνα των εξαθλιωμένων ανθρώπων, που μετά τη μάχη της επιβίωσης από τον πόλεμο, δίνουν τώρα μάχη για μια αξιοπρεπή διαβίωση, σοκάρει.

Όταν μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι που έφυγαν κυνηγημένοι από το σπίτι τους, δέχονται την επίθεση των σωμάτων ασφαλείας στα σύνορα των… πολιτισμένων ευρωπαίων, τότε το λιγότερο που μπορούμε να αισθανθούμε όλοι μας είναι οργή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To zougla.gr και το zouglaport, σε συνεργασία με τον Δήμο του Πειραιά, αποφάσισαν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους και να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής τους.

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια καμπάνια, καλώντας τους πολίτες, που γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνούν, να βοηθήσουν όπως μπορούν. Γιατί είναι στο dna μας, να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο, όταν εκείνος το έχει ανάγκη.

Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν ανάγκη από βασικά αγαθά, που για εμάς είναι αυτονόητα. Για εκείνους όμως είναι θέμα επιβίωσης. Γι’ αυτό ότι μας περισσεύει, ας μην το πετάξουμε στα σκουπίδια. Τα ρούχα που δεν μας κάνουν πια, τα σκεπάσματα, τα παπούτσια, είναι σίγουρο ότι θα είναι χρήσιμα γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω, δημιουργήσαμε μια λίστα με αγαθά που θα συγκεντρώσουμε σε χώρο που μας παραχώρησε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές θα τα προωθήσουμε στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.

Είναι προφανές πως αν θεωρείτε ότι χρειάζονται κι άλλα αγαθά, μπορείτε να τα προσφέρετε.

Ας δείξουμε για άλλη μια φορά την ανθρωπιά μας.

Τα αγαθά που φαίνεται ότι έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας είναι:

· Ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση
· Τρόφιμα: μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα
· Γάλα-τσάι
· Εσώρουχα (καινούργια)
· Πάνες για τα μωρά
· Σερβιέτες
· Κουβέρτες
· Φάρμακα – αντιπυρετικά, ασπιρίνες, αντισταμινικά, ιώδιο, γάζες, σιρόπι και καραμέλες για το λαιμό
· Απορρυπαντικά

Οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν, θα μπορούν από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, να φέρουν τα παραπάνω αγαθά στην πλατεία Δραγάτση στον Πειραιά, στα γραφεία της Β’ Δημοτικής κοινότητας. Ο χώρος βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία Κοραή, δίπλα στο κτίριο της Ραλλείου.

Οι ώρες που μπορεί να προσέρχεται ο κόσμος είναι από τις 9 το πρωί, έως τις 6 το απόγευμα.

Το zougla.gr και το zouglaport.gr, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους του Δήμου Πειραιά και τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, καθώς η ανταπόκριση στο αίτημά μας ήταν άμεση και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θα ήταν ευχής έργο και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης