Την έντονη αντίδραση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «ΕΝΟΤΗΤΑ» έχουν προκαλέσει, τόσο οι διαρκείς «σκούπες» που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπό την ονομασία «Ξένιος Ζευς», όσο και η πολιτική του Δένδια που «συγκαλύπτει τα εγκλήματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Παρατίθεται η πλήρης ανακοίνωση που αναφέρεται σε ενδεικτικές περιπτώσεις εξώφθαλμης απάνθρωπης μεταχείρισης, ενώ παράλληλα ζητά και την άμεση παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων, των νοσοκομειακών γιατρών καθώς και των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

«Να πως η «σκούπα» του Δένδια συγκαλύπτει τα εγκλήματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής:

Ο Χαφέζ Μούρταζα είχε καταγγείλει την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που του είχε στήσει καρτέρι την ώρα που ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Με ανάλογο τρόπο είχαν χτυπηθεί πολλοί μετανάστες εργαζόμενο σε λαϊκές και ο Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη 2013. Ο άνθρωπος αυτός είχε χτυπηθεί με σιδερογροθιά στη μύτη και του προκλήθηκε μόνιμη βλάβη που δεν αποκαταστάθηκε. Είναι υπό απέλαση κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω του τραυματισμού του ώστε πολλές φορές δυσκολεύεται να ανασάνει. Σκάνδαλο είναι το ίδιο το γεγονός ότι βρίσκεται υπό απέλαση αλλά και η ίδια η άθλια η μεταχείριση του ως ασθενή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταγγελίες του Χαφέζ Μούρταζα είχαν καλυφθεί εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι υποσχέσεις Δένδια ότι δεν θα απελαθούν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων δεν έχουν καμία αξία.

Το σύστημα κράτησης εξοντώνει με αστυνομική βία και έλλειψη περίθαλψης…

Αυτό δεν αφορά μόνο τον ίδιο καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναφορές που προκαλούν αλγεινή εικόνα για τα ανεκτά επίπεδα μεταχείρισης που έχουν καθιερωθεί στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας. Πλησιάζουν αργά αλλά σταθερά την μεταχείριση των SS στους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης των ναζί. Υπάρχει συστηματική πρόκληση βλαβών στην υγεία από τις ίδιες τις συνθήκες με την έλλειψη της αναγκαίας περίθαλψης αλλά και από βίαιη μεταχείριση αστυνομικών.

1. Ο Ζάχεντ Ματζίτ με αριθμό κρατουμένου 1758 στο κελί Α610 αδυνατεί να περπατήσει με πρόβλημα στο σπόνδυλο ενώ το ένα του πόδι παραλύει. Η ανυπαρξία περίθαλψης σημαίνει ότι ο ασθενής θα πάει στο νοσοκομείο για μια παυσίπονη ένεση με συνοδό αστυνομικό λες και είναι νοσοκόμος και είναι στην καλή του θέληση να το βοηθήσει να περπατήσει, κάτι που δεν γίνεται. Ούτε στη τουαλέτα δεν μπορεί να πάει μόνος του.

2. Ο Νταούντ Αχμεντ του Τζααν Μοχάμεντ,με αριθμό κρατουμένου 992 στο κελί 8-5 , έχει χάσει την όραση του από το ένα μάτι σε ποσοστό άνω του 90% μετά από χτύπημα στα τυφλά που δέχτηκε στο μάτι από αστυνομικό όταν ζητούσε να επιτραπεί επίσκεψη στον αδελφό του που ήλθε από το Λονδίνο για να τον επισκεφθεί και δεν του το επέτρεψαν. Αυτό συνέβη πριν από 5 μήνες περίπου. Τότε γίνοντας απεργία πείνας για τις άθλιες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα.

Καλούμε τις διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων ,την Διεθνή Αμνηστία, τους δικηγορικούς συλλόγους να παρέμβουν. Καλούμε την ΟΕΝΓΕ να επέμβει για να μπει τέλος στην απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων όπου η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προκαλεί μόνιμες βλάβες στους κρατούμενους».

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης