Φτάνοντας στον 5ο προορισμό του, το γαστριμαργικό αφιέρωμα σε αγαπημένες τοπικές κουζίνες – «Όλη Η Ελλάδα Στο Πιάτο!», μας ξεναγεί για δύο εβδομάδες – από τις 11 έως τις 25 Ιουνίου – στον καλοκαιρινό, γευστικό χάρτη της Κρήτης.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΚΡΙΤΑΜΟΝ (Αρχανές, Ηράκλειο Κρήτης), Δημήτρης Μαυράκης, παρέα με τον σεφ του ΑΙΓΛΗ Εστιατόριο, Βασίλη Σιγουλάκη, παρουσιάζουν ένα ειδικό μενού 3 πιάτων – με μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης – συνοδεία εξαιρετικών οίνων της Mediterra Οινοποιητική, στην τιμή των €25,00 / άτομο.

Φύγαμε Για… Κρήτη:

Σταμναγκάθι με αβοκάντο, αγέρα λεμονιού & παστέλι • Ντάκος με ξύγαλο και κρίταμο τουρσί • Παστό χοιρινό φυσικής ωρίμανσης με καπνιστό ροδάκινο
Συνοδεύεται από Άσπρη Πέτρα (ποικιλίες Βηλάνα, Βιδιανό)
~
Καπρικό (σιγομαγειρεμένο χοιρινό)
με οξύμελι και νεραντζόφυλλα, πάνω σε χυλωμένο ξινόχοντρο και σύγκλινο
Συνοδεύεται από Άνασσα (ποικιλίες Βηλάνα & Sauvignon Blanc)
~
Παγωμένη σούπα πεπόνι
με τσικουδιά, μέντα, δυόσμο, σφαίρες από νωπό ανθότυρο και αγουρέλαιο
Συνοδεύεται από Μοσχάτο Σάμου (ποικιλία Μοσχάτο)

Την παρουσίαση της κουζίνας και των παραγωγών στις 11 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει η Food Editor Ελένη Ψυχούλη. Τα παραδοσιακά Τοπικά Προϊόντα προσφέρουν οι: Candiasoil Fine Food Products, Παραδοσιακή Αλλαντοποιία Αφοί. Γ. Κασσάκη, Melko Σπιτικά Ζυμαρικά Κρήτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης