Η πρώτη Ελληνίδα που θα γινόταν υπουργός στην Αυστραλία, κινδυνεύει να μην εκλεγεί ούτε βουλευτής στη μεγαλύτερη έκπληξη των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου.

Η Σοφία Πανοπούλου-Μιραμπέλα, μέλος του αυστραλιανού κοινοβουλίου επί 12 χρόνια κατείχε την έδρα Ίντι στη Βικτόρια με μια διαφορά 9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τη νίκη του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών και την αύξηση του ποσοστού του σε όλη την επικράτεια, στην έδρα Ίντι σημειώθηκε στροφή 9% σε βάρος της κ. Μιραμπέλα. Έτσι μετά και την καταμέτρηση των δεύτερων προτιμήσεων η έδρα μάλλον θα καταλήξει στην ανεξάρτητη υποψήφια Κάθι Μαγκουάν που συγκεντρώνει το 52% έναντι 48% της Σ. Μιραμπέλα.

Βεβαίως απομένουν να καταμετρηθούν 8200 επιστολικές ψήφοι αλλά οι ειδικοί δεν πιστεύουν πως η ομογενής βουλευτής θα τα καταφέρει.

Η κα Μιραμπέλα ήταν σκιώδης υπουργός Βιομηχανίας και ήταν βέβαιο ότι θα αναλάμβανε το ίδιο χαρτοφυλάκιο και στην κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έδρα Μπάρτον της Νέας Νότιας Ουαλίας και ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ο ομογενής Νικόλαος Βαρβερής είναι μόλις 68 ψήφους πίσω απόμ τον Εργατικό αντίπαλό του Στιβ Μακμάον ενώ στην έδρα Καπρικόρνια τους Κουίνσλαντ ο ομογενής Πίτερ Φριλίγκος προηγείται με μόλις 141 του αντιπάλου του ενώ μένει να καταμετρηθεί το 20% των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης