Τα γραπτά μένουν! Χιλιοειπωμένο, κλισέ, αλλά δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις κάτι διαφορετικό όταν θες να «ξεγυμνώσεις» τους κοντυλοφόρους της σειράς.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που … εν χορό κάποιες φυλλάδες, ζητούσαν το κεφάλι του Μίτσελ, να το πάρει ο Μαρινάκης.
Μάλιστα όταν μετά από μια άσχημη εμφάνιση ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε στο Ρέντη για να μιλήσει στους παίκτες, οι μεγαλοαναλυτές άρχισαν τα σενάρια ότι δεν την βγάζει μέχρι την παρέλαση, ο Μαρινάκης δεν γύρισε καν να τον κοιτάξει, ούτε καν ανάφερε το όνομά του και άλλα τέτοια.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα, χαρακτηρίζουν «μαέστρο» τον Μίτσελ, για προπονητή που ξέρει μπάλα και πρέπει να μείνει πολλά χρόνια, για την αρμάδα του Μίτσελ, την ευρωπαϊκή ομάδα του Μίτσελ και γενικώς …ότι πουλάει!
Αυτοί είμαστε όμως, δυστυχώς. Κωλοτούμπες που ανάλογα με το που φυσάει, αφήνουμε το σαρκίο μας να παρασυρθεί!
Οι φίλαθλοι, είναι γεγονός ότι δεν περιμένουν από τις εφημερίδες ή τα ενημερωτικά αθλητικά σάιτς να βγάλουν συμπέρασμα. Όσοι βλέπουν μπάλα, μπορούν να κρίνουν ποιος έπαιξε, ποιος όχι, ποιος είναι παλτό, και να μην έχουν ανάγκη την περισπούδαστη ανάλυση του ξερόλα.
Ίσως οι ανυπόμονοι να περίμεναν ότι με το που ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η ομάδα έπρεπε να αμολάει 5άρες και να παίζει κάτι από μίξη Μπάρτσα και Μπάγερν.
Όμως ηλίθιε σχολιαστή των αθλητικών δρώμενων, όπως εγώ περιμένω από σένα να μου πεις το ρεπορτάζ και όχι τη γνώμη σου, έτσι κι εσύ πρέπει να μάθεις ότι κάποια πράγματα χτίζονται. Και δεν πατάς κουμπάκια στο μίξερ να τα φτιάξεις!
Δυστυχώς, έχουμε αναγάγει σε μεγαλοδημοσιογραφάρες ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Πολλά τίποτα, έχουν καταφέρει να επιβιώνουν χάρη στις γνωριμίες τους και όχι στη δουλειά τους.
Κι όσο απομακρυνόμαστε από τα ήθη και την εντιμότητα ανθρώπων όπως ο Διακογιάννης και ο Φουντουκίδης, τόσο θα θέλουμε να βλέπουμε αγώνες με κλειστή φωνή και να μη διαβάζουμε αθλητικές εφημερίδες.
Γιατί αν θέλουμε να βλέπουμε κωλοτούμπες, τότε καλύτερα να πηγαίναμε σε τσίρκο!

