Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Ford, πάνω από τους μισούς νεαρούς οδηγούς στην Ευρώπη, έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι ή έχουν δει φίλους να οδηγούν σε κατάσταση μέθης.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 5.000 οδηγών, ηλικίας από 18 έως 24 ετών και αποκάλυψε ότι το ένα τρίτο έχει δεχτεί να μπει στο αυτοκίνητο μεθυσμένου οδηγού και τα 2/3 δεν γνωρίζουν το νόμιμο επιτρεπτό όριο αλκοόλ στην οδήγηση. Πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, με τους Ισπανούς να είναι πρώτοι στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή στην αποδοχή άλλων μεθυσμένων οδηγών με ποσοστό 74%. Ακολούθησαν οι Γερμανοί με 65% και οι Γάλλοι με 64%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να αποδείξει πόσο ολέθριος συνδυασμός είναι το αλκοόλ και η οδήγηση, η Ford δημιούργησε μια ειδική στολή την οποία ονομάζει «Drink Driving Suit». Αυτή η στολή, δυσχεραίνει την ορατότητα, τη συγκέντρωση και την ισορροπία, έτσι ώστε να προσομοιώσει κατά το δυνατόν περισσότερο την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αποτελείται από γυαλιά παραμόρφωσης όρασης, ωτοασπίδες, βαρίδια σε καρπούς και αστραγάλους, αλλά και επενδύσεις σε ώμους, λαιμό και γόνατα. Το «Drink Driving Suit» κάνει ακόμα και τις απλές δραστηριότητες, όπως περπάτημα σε ευθεία γραμμή πολύ πιο δύσκολες και δείχνει πόσο επηρεάζεται μία πιο περίπλοκη δραστηριότητα όπως οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης