«Λαμόγιο» χαρακτήρισε το Νίκο Ζήγρα ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του Κύπριου πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη προσπαθώντας να αποσείσει από πάνω του το οποιοδήποτε «στίγμα» περί εμπλοκής του με “μαύρο χρήμα” από εξοπλιστικά προγράμματα.

Απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Μιχάλης Μιχαηλίδης για τις «χρυσές μίζες» στην υπόθεση της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, αρνήθηκε τα πάντα, υποστηρίζοντας πως ο Ν. Ζήγρας στην προσπάθειά του να ελαφρύνει τη δική του θέση τα..έριξε στους άλλους. Στόχος του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε, ήταν το ..ελαφρυντικό και στο πλαίσιο αυτό, δεν δίστασε να ενοχοποιήσει όλους τους άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος, που απασχολείται με εταιρία συμβούλων που είχε ο πατέρας του, υποστήριξε πως είχε επαγγελματικές σχέσεις με τον καταζητούμενο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ ο οποίος φέρεται να διακίνησε την “μίζα των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των ρωσικών όπλων. Είπε επίσης, πως τα ποσά για τα οποία βρίσκεται στο εδώλιο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχαν αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αφορούσαν απολύτως καθαρές συναλλαγές της εταιρίας του με αυτήν του Ζαγιάντ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μ.Μιχαηλίδης το επίμαχο ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που είχαν εμβαστεί από τον Ζαγιάντ σε ελβετικό λογαριασμό του, με πληρεξούσιο τον πατέρα του Ντίνο Μιχαηλίδη, αφορούσαν επιστροφή προκαταβολής για αγορά ποσοστού ακινήτου στο Λονδίνο που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε αλλά και κάποιες άλλες οφειλές του καταζητούμενου επιχειρηματία προς την εταιρία και τον ίδιο.Ανέφερε επίσης ο κ.Μ.Μιχαηλίδης πως «ο Ζαγιάντ δεν κινείτο με χαρτιά, απέφευγε να δίνει γραπτές εξηγήσεις. Μία φορά που του είχα ζητήσει μου είχε πει “αν δεν σε ενδιαφέρει μπορούμε να το ξεχάσουμε».

Κατά τον κατηγορούμενο η εμπλοκή στην δικίνηση παράνομων αμοιβών τόσο του ίδιου όσο και του πατέρα του από τον Νίκο Ζήγρα, καταδικασμένο ήδη για «μίζες» και εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, έγινε σκόπιμα προκειμένου να «δικαιολογηθούν κάποια πράγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης