Μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια, γυαλιστερές έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο και συνοδεύουν τα σαρακοστιανά σας πιάτα. Εάν σας προβληματίζει πως θα τα διαλέξετε και πως θα τα καθαρίσετε οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν.
Η αγωνία όταν πρόκειται να αγοράσετε θαλασσινά είναι να διαλέξετε κάτι που είναι φρέσκο. Όσον αφορά τη φρεσκάδα των θαλασσινών μπορείτε να την ελέγξετε από τη μυρωδιά τους. Εμπιστευτείτε τη μύτη σας και αυτή θα σας οδηγήσει στο φρέσκο. Εάν μυρίζουν έντονα αποφύγετε τα. Τα φρέσκα θαλασσινά πρέπει να μυρίζουν θαλασσινή αλμύρα.
Τα ψάρια θα πρέπει να είναι σφιχτά κι όχι πολύ υγρά και μουσκεμένα. Δώστε σημασία στο χρώμα της σάρκας τους, έτσι ώστε να είναι έντονο και «ζωντανό» κι όχι θαμπό και κοιτάξτε τα στα… μάτια για να επιβεβαιώσετε τη φρεσκάδα τους…
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

