Το ζητούμενο για την προστασία του οργανισμού σε περιόδους έντονης ζέστης είναι να χαμηλώσουμε τον εσωτερικό θερμοστάτη του σώματός μας, να αποφύγουμε την αφυδάτωση και να διατηρήσουμε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή διεξαγωγή των ζωτικών λειτουργιών και την ευεξία μας.

Το τι θα φάμε και το τι θα πιούμε βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση με όλα τα παραπάνω, ενώ διάφορες σχετικές δοξασίες και συνήθειες κυκλοφορούν ανά τον κόσμο. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι κάποιες από αυτές είναι σωστές, άλλες όμως – όπως η εντύπωση ότι ένα ποτήρι κρύο νερό ή ένα παγωτό μας δροσίζουν – είναι απολύτως λανθασμένες.

Χωριάτικη, ψωμί, πικάντικοι μεζέδες, καρπούζι και μπίρα

Τα ελληνικά διατροφικά «must» του καλοκαιριού όπως η χωριάτικη σαλάτα, ο ντάκος και το καρπούζι αποδεικνύονται σοφά εφόσον οι ειδικοί που μελέτησαν το θέμα έχουν στην κορυφή της λίστας των τροφών που ενδείκνυνται για τη ζέστη τα λαχανικά και τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως το αγγούρι, το καρπούζι και το σέλινο) καθώς και το ψωμί ολικής αλέσεως…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης