Ο Κεμ Μπιρτς είναι ο παίκτης που θα ενταχθεί στον Ολυμπιακό και θα βοηθήσει τον Πάτρικ Γιανγκ στην front line των Πειραιωτών. Ο 24χρονος Καναδός άσος (2,06μ.), που μπορεί να παίξει και στο «4», θα υπογράψει για 1+1 χρόνια με την ομάδα του Πειραιά με περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, μέσω Twitter όταν έγραψε: «Ένας Καναδός θα ανθίσει στον Πειραιά».

Ο Μπιρτς φοίτησε στο Πίτσμπουργκ και το UNLV, αλλά δεν κατάφερε να επιλεγεί στο ντραφτ. Πέρσι έπαιξε στο NBDL και φέτος στην Τουρκία είχε 10,5 πόντους (65,1% βολές, 57,7% δίποντα), 9,1 ριμπάουντ και 1,3 τάπες σε 27,1 λεπτά κατά μέσο όρο. Διακρίνεται για την αθλητικότητά του, έχει έφεση στα ριμπάουντ και είναι καλός στο παιχνίδι πάνω από το καλάθι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης