Έπειτα από τον εκπληκτικό χρόνο που σημείωσε στη φημισμένη πίστα του Nurburgring (7:10.92), η Mercedes AMG GT R έκανε νέο ρεκόρ γύρου, αυτή τη φορά στο circuit του Bathurst, στην Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα βρίσκεται στο Mount Panorama και θεωρείται από τις πιο απαιτητικές του κόσμου. Πίσω από το τιμόνι του πανίσχυρου γερμανικού supercar ήταν ο Bernd Schneider, επίσημος οδηγός της Mercedes-AMG.

Ο Γερμανός οδηγός και θρύλος του DTM, γύρισε με την AMG GT R σε 2 λεπτά, 16 δευτερόλεπτα και 5 δέκατα, κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας για αυτοκίνητα παραγωγής. Ο χρόνος είναι ισάξιος των αγωνιστικών οχημάτων, με το supercar της Mercedes να αναπτύσσει στην ευθεία ταχύτητα 308 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως η AMG GT R τροφοδοτείται από τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 585 ίππων και 700 Nm ροπής, έχει βάρος 1.544 κιλά, διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, φαρδύτερο αμάξωμα και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα.

 Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης