Η United Grand Lodge of England (UGLE), που είναι μεγαλύτερη Μασονική Στοά στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πως θα έχουν το δικαίωμα να γίνουν μέλη τις γυναίκες –τρανσέξουαλ που δηλώνουν όμως πως είναι άνδρες.

Η Στοά που ιδρύθηκε το 1717 και μέλη της μπορούν να γίνονται μόνον άνδρες στο πέρασμα των αιώνων, εξέδωσε νέους όρους λειτουργίας για τα 200.000 μέλη της στην Αγγλία και Ουαλία, στους οποίους περιλαμβάνεται: «Στην περίπτωση που κάποιος Ελευθερο-μασόνος, για προσωπικούς του λόγους έπαψε να είναι άνδρας, δεν παύει να είναι και μέλος μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγραψαν οι ”Times”, στους νέους όρους περιλαμβάνονται «ακόμη κι εκείνοι που αποφάσισαν να γίνουν από γυναίκες – άνδρες, μπορούν επίσης να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής».

Επισημαίνεται ακόμη πως η προσφώνηση «αδελφέ», θα παραμείνει ακόμη και για κάποιον που από Στίβεν Σμιθ –για παράδειγμα- έγινε Στεφανί Σμιθ. Θα τον αποκαλούν «αδελφέ Στεφανί», ή «αδελφέ Σμιθ».
Διευκρινίζεται ακόμη πως για τις ειδικές περιπτώσεις θα υπάρχει αποδεκτή εμφάνιση αν περιλαμβάνει «σοβαρό μαύρο φόρεμα».

Στην ιστορική αυτή Στοά είχαν διατελέσει μέλη της ο βασιλιάς Εδουάρδος ο 3ος και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης