Ο Κουβανός καλλιτέχνης και αντιφρονών Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα, 33 ετών, έλαβε άδεια να φύγει από το νοσοκομείο της Αβάνας, όπου βρίσκεται επί 29 ημέρες έπειτα από απεργία πείνας, χωρίς επικοινωνία με το εξωτερικό σύμφωνα με τους οικείους του, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Επισημαίνοντας την «πλήρη αποκατάσταση» της υγείας του αντιφρονούντα, που κατηγορείται από την κουβανική κυβέρνηση ότι χρηματοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτηρίζεται «κρατούμενος συνείδησης» από τη Διεθνή Αμνηστία, το νοσοκομείο αναφέρει ότι «η ιατρική ομάδα αποφάσισε να του δώσει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα», Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 33χρονος καλλιτέχνης, επικεφαλής της συλλογικότητας αντιφρονούντων «Κίνημα Σαν Ισίντρο» (MSI), την οποία η Αβάνα κατηγορεί ότι χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την κατάσχεση πολλών έργων ζωγραφικής του από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Έκανε την απεργία στο σπίτι του, στη φτωχογειτονιά Σαν Ισίντρο της Αβάνας.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας, η συλλογικότητα της οποίας ηγείται ο καλλιτέχνης επιδιώκει την πολιτική αποσταθεροποίηση και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, μια ομάδα επικεφαλής της οποίας είναι η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης