Θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη ζωή και την 11χρονη θητεία στην ηγεσία της Βρετανίας της πρώην πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ, με τη βραβευμένη ηθοποιό Μέριλ Στριπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αν και δεν θα είναι το πρώτο κινηματογραφικό έργο με θέμα τη «Σιδηρά Κυρία», το σενάριο όμως αυτής της νέας κινηματογραφικής παραγωγής έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την οικογένεια της πρώην πρωθυπουργού, γιατί την παρουσιάζει πολύ αρνητικά, να πάσχει από αμνησία και να εκφράζεται με λύπη για τις πολιτικές της πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της οικογένειας της λαίδης Θάτσερ δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι «η κινηματογραφική αυτή παραγωγή είναι φαντασία των αριστερών που αποβλέπει να ρίξει σκιές και αμφιβολίες στην πολιτική κληρονομιά της άλλοτε Σιδηράς Κυρίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σενάριο παρουσιάζει τη Μάργκαρετ Θάτσερ να είναι σήμερα μια πολύ γερασμένη γυναίκα, ένα φάντασμα, που ζει με φόβους, αμφιβολίες και ενοχές για το πολιτικό της παρελθόν. Σε μια σκηνή μάλιστα, η Μάργκαρετ Θάτσερ δακρύζει και αναρωτιέται αν ήταν σωστό που είχε διατάξει τη βύθιση του αργεντίνικου υποβρυχίου «Στρατηγός Μπέλγκραν», με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 323 άτομα.

Η οικογένεια της Μάργκαρετ Θάτσερ επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της κινηματογραφικής αυτής παραγωγής δεν συμβουλεύθηκαν κανένα από τα πρόσωπα που τη γνωρίζουν πολύ καλά, όπως η κόρη της Κάρολ και ο επίσημος βιογράφος της Τσαρλς Μουρ, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τη βιογραφία της μετά τον θάνατό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Σιδηρά Κυρία» η Meryl Streep, 2 Ιουλίου 2010, 18:33

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης