Νικηφόρα «πρεμιέρα» με 2-0 σετ (6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 23 λεπτά) κόντρα στη Γαλλίδα Λεολιά Ζανζάν (Nο 160 στον κόσμο) πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά του Βερολίνου.

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα της Γαλλίδας αντιπάλου της, καθώς προκρίθηκε σχετικά… ξεκούραστα στην επόμενη φάση του Όπεν στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λεολιά Ζανζάν, όσο και να προσπαθούσε να πλησιάσει τη Σάκκαρη, ήταν αδύνατο, καθώς πάντα βρισκόταν ένα βήμα πίσω από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στις «16».

Η Σάκκαρη έπαιξε αρκετά σήμερα με το drop shot της και κράτησε εύκολα τα service game της (δεν είχε ούτε μία ευκαιρία για break η Ζανζάν), με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στην επόμενη φάση.

Έτσι, προχωράει στον επόμενο γύρο θα βρει απέναντί της την Ντάρια Σαβίλ (Νο 104 της παγκόσμιας κατάταξης), η οποία νωρίτερα νίκησε την Ελβετή Τέικμαν με 2-1 σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1ο σετ

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα στο 1ο σετ, δείχνοντας συγκεντρωμένη στα χτυπήματά της. Έκανε το 2-0 στα games (με break στο 1ο game) και λίγο αργότερα η Γαλλίδα μείωσε σε 2-1.

Η Σάκκαρη επέστρεψε εκ νέου κάνοντας το 3-1, όμως η Ζανζάν μείωσε σε 3-2. Από εκεί και έπειτα, τα games πήγαιναν εναλλάξ, με τη Γαλλίδα τενίστρια να το παλεύει για το 4-3. Η Ελληνίδα πήρε ξανά «κεφάλι» με 6-3 και συνεπώς και το σετ (1-0).

2ο σετ

Το 2ο σετ ξεκίνησε με την καταιγιστική παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη και ένα εύκολο 1-0 στα games. Ωστόσο, στο 2ο η Ζαρζάν το πάλεψε, και έπειτα από συνεχείς αλλαγές πλεονεκτήματος το game πήγε προς… Γαλλία (1-1).

Στο πιο αμφίρροπο game του σετ, το 5ο, η Σάκκαρη πλησίασε στο break, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με τη Ζανζάν να κάνει το 3-2. Στο 6ο game η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σέρβιρε, κάνοντας το 4-2. Στη συνέχεια κράτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με break πήρε αέρα δυο games (5-3), σφραγίζοντας εν τέλει τη νίκη και την πρόκρισή της κάνοντας το 6-3.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης