Παρόλο που ορισμένοι από τους πυραύλους του Ιράν έχουν χτυπήσει τους στόχους τους στο Ισραήλ, η αποτελεσματικότητα του αντιαεροπορικού «Θόλου» του παραμένει πολύ υψηλή, σε σημείο αναχαίτησης μεταξύ 85 και 90% ουδέτερων στόχων, καθιστώντας το ως το καλύτερο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στον κόσμο.
Το “Iron Dome” συγκαταλέγεται επίσης, στα πιο σύγχρονα συστήματα του είδους του παγκοσμίως – αναπτύσσεται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ο τελικός σχεδιασμός οριστικοποιήθηκε το 2005.
Δύο ισραηλινές αμυντικές εταιρίες δουλεύουν για την ανάπτυξη και την παραγωγή του -η Rafael ADS και η ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία, ενώ στην δημιουργία του, χρηματοδότηση και ανάπτυξη του συμμετείχαν επίσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεισφέροντας συνολικά 2,6 δισ. δολάρια.
