Δεκάδες πρόστιμα επιβλήθηκαν τον Νοέμβριο σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στη Θεσσαλονίκη για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α.Τ. Κορδελιού–Ευόσμου, με τη συνδρομή των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν τον προηγούμενο μήνα στοχευμένους ελέγχους, για την τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών κατοικιδίων. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία των Δήμων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού–Ευόσμου, Νεάπολης–Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας–Χορτιάτη και Καλαμαριάς.

Παρόμοια επιχείρηση οργανώθηκε και από το Α.Τ. Βόλβης, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο και το Α.Τ. Κορδελιού–Ευόσμου, στην περιοχή ευθύνης του.

Ελέχθησαν συνολικά (168) ιδιοκτήτες ζώων και βεβαιώθηκαν:

i) (14) πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο για παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης,
ii) (8) πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)»,
iii) (3) πρόστιμα ύψους (1.000) ευρώ έκαστο για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου και
iv) (1) πρόστιμο ύψους (100) ευρώ για παράλειψη άμεσης περισυλλογής ακαθαρσιών από τον περιβάλλοντα χώρο.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης