Όχι για το δικαίωμα ψήφου μια και αυτό το έχουν κατακτήσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά για τα δικαιώματα των γυναικών, περίπου 2.500 υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των γυναικών σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές 4.000, διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους των Βρυξελλών.

Αυτή η «παγκόσμια πορεία των γυναικών» στη βελγική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από τον εορτασμό τη Δευτέρα 8 Μαρτίου της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η οποία συμπληρώνει φέτος τα 100 χρόνια από την καθιέρωσή της.

Αίτημα των διαδηλωτών ήταν η οικονομική αυτονομία των γυναικών και ένας από τους στόχους της κινητοποίησής τους ήταν η καταδίκη της βίας κατά των γυναικών.

Η πορεία κατέληξε στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου επιδόθηκε κατάλογος με τα αιτήματα των διαδηλωτών σε πολλές πολιτικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η υπουργός Εργασίας του Βελγίου Τζέλε Μίλκετ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης