Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων κατέθεσαν την Τρίτη ο υπεύθυνος της North Asset Management, Γεώργιος Παπαμαρκάκης, και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας επί ΝΔ, Δημοσθένης Μαμμωνάς.

Σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαμαρκάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο λόγος που εκδόθηκε το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ ήταν η επαφή του εκπροσώπου της JP Morgan Χάρη Αδαμόπουλου με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Κουρή.

«Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι πρόθεση της συγκεκριμένης έκδοσης εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ήταν η βεβαιότητα ότι τα συγκεκριμένα ταμεία θα μπορούσαν και θα ήθελαν να αγοράσουν το συγκεκριμένο προϊόν», επεσήμαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσαν: «Αν και ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι αρχικά η ΝΑΜ γνώριζε την ταυτότητα των τελικών επενδυτών στη συνέχεια αποδέχθηκε ότι τελικά ενημερώθηκε για την ταυτότητα τους από την HypoVereinsBank ενώ δεν απέκλεισε την γνώση αυτή να την είχε και ο εκπρόσωπος της JP Morgan Χάρης Αδαμόπουλος.

Σε ότι αφορά την κατάθεση του κ. Μαμμωνά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι «αποκάλυψε ότι η αδρανοποίηση μετά το 2004 της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης των Αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων είχε γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του τότε υπουργού Εργασίας Σάββα Τσιτουρίδη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε παρά τις οχλήσεις του τελευταίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης