Μία γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ακόμη δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον εργαζομένων σε εργοστάσιο στη Νοτιοανατολική Καμπότζη που εφοδιάζει την εταιρεία αθλητικών ειδών Puma οι οποίοι απεργούσαν, όπως ανακοίνωσε μία οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Κάο Γουέι στην πόλη Μπάβετ, κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ, διαδήλωναν σήμερα το πρωί, όταν ένας άγνωστος ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Licadho.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, τρεις εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Μία γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αφού δέχθηκε πυροβολισμούς στο στήθος, σύμφωνα με τον σύμβουλο της Licadho, Ματιέ Πελερίν.

Έως και 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην απεργία, πρόσθεσε ο Πελερίν, επικαλούμενος τις δηλώσεις των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις άσχημες συνθήκες εργασίας, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η εταιρεία Puma ανακοίνωσε ότι «έχει ξεκινήσει αμέσως έρευνα, για να ενημερωθούμε λεπτομερώς για το συμβάν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας: «Η Puma λαμβάνει αυτό το συμβάν σοβαρά υπ’ όψιν της και θα λάβει όλα τα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοστάσιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης